Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η Ιταλία θα τερματίσει την αναστολή των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid

Οι Ιταλοί γιατροί και νοσηλευτές που απολύθηκαν από την εργασία επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 θα αποκατασταθούν σύντομα, δήλωσε την Παρασκευή ο νέος υπουργός Υγείας Orazio Schillaci.

Η κίνηση υποκινείται από την ανησυχητική έλλειψη ιατρικού προσωπικού μαζί με τη μείωση των κρουσμάτων Covid-19. Η νέα κυβέρνηση θα ακυρώσει επίσης τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί, πρόσθεσε.

«Ολοκληρώνεται ένα μέτρο που θα επιτρέψει την επανένταξη στην υπηρεσία του υγειονομικού προσωπικού που υπόκειται σε διαδικασίες αναστολής για μη συμμόρφωση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πριν από την ημερομηνία λήξης της αναστολής», ανέφερε σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου.

Η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι είχε καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας το 2021 και επέκτεινε τον εμβολιασμό σε όλους άνω των 50 τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους .

Μια άρνηση είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή από την εργασία χωρίς αμοιβή για τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ όσοι ήταν άνω των 50 ετών αντιμετώπισαν πρόστιμα 100 ευρώ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο υπουργός θεωρεί σκόπιμη τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και θα αναστείλει την καθημερινή δημοσίευση στοιχείων για την εξάπλωση της επιδημίας, τις νοσηλείες και τους θανάτους. Οι πληροφορίες θα δημοσιοποιούνται πλέον σε εβδομαδιαία βάση

Στην Ελλάδα συνεχίζει εμμονικά ο Μητσοτάκης στην αναστολή ανεμβολίαστων υγειονομικών!!!

πληροφορίες reuters.com

Shares