Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Η Ηλεία και η Δυτ. Ελλάδα με την μεγαλύτερη ανεργία!..

Κι όμως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ηλεία στην τελευταία στατιστική καταμέτρηση, αποδείχθηκε ότι καταγράφουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργία στην Ελλάδα!

Πρόκειται για το νέο οδυνηρό αποτέλεσμα μιας κρίσης που τα όρια της με βάση αυτά τα δεδομένα ξεπερνούν ακόμη και τα χρόνια της οικονομικής και παρατεταμένης ύφεσης και οι επιπτώσεις του οποίου γίνονται κάτι παραπάνω από ορατές, αφού αρκετοί συμπατριώτες μας βρίσκονται δυστυχώς και πάλι στα όρια της φτώχειας».

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες ο δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και πολιτευτής Ηλείας, Θόδωρος Βλαγκούλης επισημαίνοντας ότι τα «χτυπήματα» που έχει δεχθεί ο κλάδος του τουρισμού έχουν ήδη κάνει μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που αναμενόταν με τον δείκτη της ανεργίας να επικεντρώνεται σε ξενοδοχοϋπαλλήλους, εργαζόμενους σε διάφορες επιχειρήσεις θερινής περιόδου αλλά και του πρωτογενούς τομέα.

Εδώ τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση δεν λειτούργησαν καν με επακόλουθο ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας να δίνει τη «μάχη» με το φάσμα της ανεργίας περιμένοντας απελπιστικά κάποια βοήθεια. Που όμως δεν φτάνει ποτέ.

Τούτο καταδεικνύει και όσα υποστηρίζουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνει ο κ. Βλαγκούλης αναφέροντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις με… συνεντεύξεις, ανακοινώσεις και πλουσιοπάροχο μοίρασμα ελπίδας αλλά επί της ουσίας αδυνατεί να στηρίξει τον πληττόμενο κόσμο από την πανδημία.

Πρόκειται για ανικανότητα ή για κοροϊδία αναρωτήθηκε ο ίδιος. Ότι και να είναι πάντως δεν αλλάζει τίποτα την εικόνα της σημερινής δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε και η οποία δεν μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς «γενναία μέτρα» και την ανάλογη πολιτική βούληση…

Tου Θεόδωρου Βλαγκούλη

Shares