Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Ιαπωνία μέτρησε τα νησιά της ξανά και ανακάλυψε ότι έχει 7.000 περισσότερα

Η Ιαπωνία ανακάλυψε σήμερα Πέμπτη (16.2.2023) ότι έχει διπλάσια νησιά από όσα πίστευε προηγουμένως, αφού έκανε επανακαταμέτρηση μέσω ψηφιακών χαρτών και διαπίστωσε έως και 7.000 περισσότερες νησίδες!

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, που επικαλείται τον βρετανικό Guardian και τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας, η κυβέρνηση ανέθεσε σε γεωγράφους να κάνουν ξανά μια καταμέτρηση στα νησιά της χώρας, επειδή έχουν δεχθεί επικρίσεις ότι τα υπάρχοντα δεδομένα είναι παρωχημένα και χρειάζονται ανανέωση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τελευταία καταγραφή τέτοιου είδους έγινε πριν από 35 χρόνια, μεταξύ των οποίων υπήρξαν αρκετές αναφορές για δημιουργία νέων νησιών στην Ιαπωνία, λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας της χώρας ή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Μάλιστα, υπήρξαν και αναφορές ότι κάποια εξαφανίστηκαν…

Πάντως, από τη συγκεκριμένη επανακαταμέτρηση προέκυψε ότι η Ιαπωνία αποτελείται από 14.125 νησιά, δηλαδή 7.273 περισσότερα από όσα θεωρείτο ότι αποτελείται πριν. Η τελευταία καταμέτρηση, που δημοσιεύτηκε από την ακτοφυλακή το 1987, έγινε με χάρτινους χάρτες και καταγράφηκαν 6.825 νησιά.

Σημειώνεται ότι ως νησιά θεωρούνται τα κομμάτια γης που έχουν περιφέρεια τουλάχιστον 100 μέτρων.

Αλλά η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι η αλλαγή στον αριθμό θα επηρεάσει το μέγεθος της επικράτειας της Ιαπωνίας ή των χωρικών της υδάτων και αναμένεται να δώσει τον νέο αριθμό στη δημοσιότητα μέσα στις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες.

Στη νέα απογραφή, διατηρήθηκαν τα κριτήρια για την αναγνώριση ενός κομματιού γης ως νησιού, αλλά χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακοί χάρτες, αεροφωτογραφίες και άλλα δεδομένα για τον αποκλεισμό των τεχνητών νησιών.

newsit.gr

Shares