Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η Ιαπωνία ετοιμάζεται για νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας

Η Ιαπωνία θα προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, δεσμεύοντας τυχόν πόρους στη δικαιοδοσία της οργανισμών ή/και προσώπων που ενέχονται στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στην Ιαπωνία και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών. «Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τις επανειλημμένες προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, οι οποίες απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ιαπωνία και σε διεθνές επίπεδο», σημείωσε επίσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας απειλούν «την ειρήνη και την ασφάλεια της Ιαπωνίας, της περιοχής και της διεθνούς κοινότητας και εγείρουν σοβαρή πρόκληση για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα». Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Γιασουκάζου Χαμάντα έχει δηλώσει η κυβέρνηση δεν αποκλείει καμία επιλογή, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης δυνατότητας να αντεπιτεθεί, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την άμυνα της χώρας εν μέσω της ραγδαίας κλιμάκωσης των δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

newsit.gr

Shares