Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η IAI υπογράφει σύμβαση ειδικής αποστολής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων με σημαντική ευρωπαϊκή χώρα…

Η IAI υπογράφει σύμβαση ειδικής αποστολής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων με σημαντική ευρωπαϊκή χώρα...

Τα ειδικά αεροσκάφη Mission που έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στο IAI χρησιμοποιούνται κυρίως για τη συλλογή στρατηγικών πληροφοριών…

Η Israel Aerospace Industries έχει λάβει σύμβαση ειδικής αποστολής ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων από μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα. Το συμβόλαιο θα εκτελεστεί από το ELTA Systems της IAI, παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των Special Mission Aircraft.

Η IAI παρέδωσε Ειδικά Αεροσκάφη Αποστολής στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και σε πολλές χώρες παγκοσμίως, και θεωρούνται στρατηγικά πλεονεκτήματα. Το IAI είναι μία από τις λίγες επιλεγμένες εταιρείες που διαθέτουν αυτές τις τεχνολογικές δυνατότητες εσωτερικά. Η IAI πέτυχε μια σημαντική ανακάλυψη στο Special Mission Aircraft χάρη στην προηγμένη τεχνολογία μικροποίησης αισθητήρων σε συνδυασμό με εφαρμογές λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Μηχανικής Μάθησης, επιτρέποντας στα επιχειρησιακά αεροσκάφη υψηλής απόδοσης να χρησιμοποιηθούν ως Special Mission Aircraft. Προηγουμένως, τα περισσότερα αεροσκάφη ειδικής αποστολής στον κόσμο βασίστηκαν σε αεροσκάφη που έχουν μετατραπεί σε φορτίο ή επιβάτες.

Gideon Landa, ELTA VP και GM Airborne Systems : «Ως μέρος της στρατηγικής του IAI, ενισχύουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη για την προώθηση της επιχείρησής μας και την επέκταση της συνεργασίας. Τα αεροσκάφη ειδικής αποστολής της IAI προσφέρουν προηγμένες και μοναδικές τεχνολογικές δυνατότητες για να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα των πιο απαιτητικών αποστολών πληροφοριών. Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει μια στρατηγική επιχειρηματική περιοχή για το IAI και θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας για να φέρουμε τις μοναδικές τεχνολογίες μας προς όφελος των εξελισσόμενων επιχειρησιακών απαιτήσεων των πελατών μας. ”

Το IAI / ELTA προσφέρει τέσσερις γραμμές ειδικών αεροσκαφών αποστολής:

-AEW & C (Airborne Early Warning & Control) Αεροσκάφη που χρησιμοποιούν ραντάρ AESA και συστήματα IFF (Identification, Friend or Foe), SIGINT και Communication για τη δημιουργία και διάδοση μιας εικόνας κατάστασης αέρα και ναυτιλίας. Περιέχει επίσης ένα Σύστημα καθοδήγησης Air Battle Management και Strike Aircraft. Το αεροσκάφος CAEW (Conformal Airborne Early Warning) της ELTA είναι εξοπλισμένο με ραντάρ AESA διπλής ζώνης που παρέχει πλήρη ασυμβίβαστη κάλυψη 360 ° αζιμουθίου και είναι ένα παράδειγμα κορυφαίου συστήματος κατηγορίας που βασίζεται σε επιχειρηματικό αεροσκάφος. Η IAI έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με την Airbus και την Embraer για την ανάπτυξη και εμπορία πρόσθετων παραλλαγών αεροσκαφών AEW & C.

-Αεροσκάφη AGS (Air to Ground Surveillance) που χρησιμοποιούν προηγμένους ραντάρ AESA SAR / GMTI, αισθητήρες SIGINT και EO / IR και ένα Σύστημα Διαχείρισης Πληροφοριών για κάλυψη μεγάλων περιοχών, παρέχοντας ανίχνευση, αναγνώριση, παρακολούθηση και διανομή επιφανειακών στόχων σε πραγματικό χρόνο από το φάσμα στάσεων όλες τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες ορατότητας. Ένα κορυφαίο προϊόν αυτής της κατηγορίας είναι το IAI MARS2 που περιλαμβάνει ένα πρωτοποριακό ψηφιακό ραντάρ AESA SAR / GMTI και SIGINT τελευταίας γενιάς ενσωματωμένο με ένα προηγμένο σύστημα Multi-INT, το οποίο φέρει ένα επιχειρησιακό τζετ υψηλής απόδοσης.

-MPA (Maritime Patrol Aircraft) εξοπλισμένο με υψηλής απόδοσης ραντάρ AESA, αισθητήρες SIGINT και EO / IR για τη δημιουργία μιας ενημερωμένης θαλάσσιας εικόνας κατά τη διάρκεια αποστολών αναζήτησης και διάσωσης, θαλάσσια αστυνόμευση, παρακολούθηση του περιβάλλοντος, αντιεπιφανειακός πόλεμος (ASuW) και αντι- Υποβρύχιο πόλεμο (ASW) για την υποστήριξη των επιχειρήσεων ναυτικής και ακτοφυλακής. Τα MPA της ELTA βασίζονται σε επιχειρηματικά αεροσκάφη και πλατφόρμες turboprop που διαθέτουν την παγκοσμίως αποδεδειγμένη οικογένεια ραντάρ ELM-2022, που εξυπηρετείται σε πολλές χώρες σε όλες τις ηπείρους.

-Τα αεροσκάφη SIGINT (Signal Intelligence) παρακολουθούν το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα για να εντοπίσουν και να εντοπίσουν με ακρίβεια τις συστοιχίες εκπομπών και τα δίκτυα επικοινωνίας, δημιουργώντας μια πλήρη Ηλεκτρομαγνητική Τάξη Μάχης σε ολόκληρη τη μεγάλη αρένα ενδιαφέροντος. Η ELTA ανέπτυξε και παρείχε τα πιο προηγμένα αεροσκάφη SIGINT στο IDF σε επιχειρηματική πλατφόρμα jet και προμήθευσε αερομεταφερόμενα συστήματα SIGINT σε πολλά αεροσκάφη Special Mission παγκοσμίως.

Η IAI υπογράφει σύμβαση ειδικής αποστολής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων με σημαντική ευρωπαϊκή χώρα... Η IAI υπογράφει σύμβαση ειδικής αποστολής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων με σημαντική ευρωπαϊκή χώρα... Η IAI υπογράφει σύμβαση ειδικής αποστολής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων με σημαντική ευρωπαϊκή χώρα... Η IAI υπογράφει σύμβαση ειδικής αποστολής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων με σημαντική ευρωπαϊκή χώρα...

Αναντίρρητα όταν μία χώρα που στο Ισραήλ η οποία ξεκίνησε την δόμηση της από το 1948 και πλέον καταλήγει να πρωταγωνιστεί με κατασκευές υπέρ-αεροσκαφών, ικανά όχι μόνο να θωρακίσουν την αμυντική λειτουργία της χώρας αλλά εξίσου ικανά να φέρουν έσοδα ύψους 350 εκατομμυρίων, τότε πέρα από κάθε αμφιβολία κάτι έχει γίνει σωστά.

Στον αντίποδα, εξετάζοντας τις ενέργειες της Ελλάδος από το 1950 και έπειτα, με μία μόνο επιδερμική προσέγγιση μπορεί κανείς να κατανοήσει την πρόδηλη διάθεση των εκάστοτε κυβερνήσεων της Ελλάδας να καρπωθούν πρώτα οι ίδιοι τα εκάστοτε οφέλη, διαιωνίζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο «τα κακώς κείμενα» της οικογενειοκρατίας που επικρατεί στην Ελλάδα δεκαετίες τώρα και έχει καταντήσει το στολίδι της Μεσογείου το “κλωτσοσκούφι” των ευρωπαϊκών εταίρων.

iai.co.il

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares