Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Οι γερμανοτσολιάδες χθες και σήμερα…

Οι γερμανοτσολιάδες χθες και σήμερα...

του Θεόδωρου Κατσανέβα,
Η ιστορία όλων των χωρών και της πατρίδας μας ειδικότερα, είναι γεμάτη από προδότες που συντάχθηκαν με τους ξένους εισβολείς και τους υπηρέτησαν με επαίσχυντη δουλικότητα.

Από την εποχή του Εφιάλτη της αρχαίας Ελλάδας και του Ιούδα, στον Κουίσλιγκ της Νορβηγίας, τον Πεταίν της Γαλλίας, στους Γερμανοτσολιάδες και κουκουλοφόρους που μαρτυρούσαν τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης του 1940-45, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας. Οι Γερμανοί στη φάση της αποχώρησής τους από την Ελλάδα, εκτέλεσαν πολλούς Έλληνες συνεργάτες τους,γνωρίζοντας ότι θα ήταν πρώτοι που θα στρέφονταν εναντίον τους.

Είναι γνωστό ότι, την προδοσία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον προδότη ουδείς. Οι προδότες και οι εξωνημένοι, στρέφονται πάντα εκεί όπου φυσάει ο άνεμος. Υπηρετούν ανενδοίαστα τα όποια αφεντικά έχουν εξουσία. Αλλά κάποτε ο άνεμος της εξουσίας αλλάζει απότομα και τότε κάποιοι από τα βδελυρά αυτά όντα δεν προφταίνουν να αλλάξουν κατεύθυνση.

Στην περίοδο της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας που βιώνουμε σήμερα, υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι Εφιάλτες που στοιχίζονται πίσω από το κατοχικό καθεστώς. Είναι περισσότεροι από παλιά για δύο λόγους. Πρώτον γιατί το σημερινό κατοχικό καθεστώς έχει ήπια εμφάνιση, αν και ο σκοπός της υφαρπαγής της χώρας είναι ο ίδιος όπως και των παλιότέρων εισβολέων. Και δεύτερον γιατί, οι ηθικές αξίες και τα υψηλά ιδανικά, η αφοσίωση στο κοινό καλό και στην πατρίδα, έχουν ατονήσει στην εποχή μας σε μεγάλο βαθμό μέσα από την επέλαση της παγκοσμιοποίησης.

Έννοιες και λέξεις όπως δημοκράτης, πατριώτης, αριστερός,δεξιός, ιδεολόγος, έχουν αλλοιωθεί ή παραμορφωθεί έτσι που να είναι δύσκολο να διακριθεί εκείνος που πραγματικά τις εκπροσωπεί. Το σύστημα επιβάλλει μια γενική ισοπέδωση για όλους ώστε να κρύβονται πίσω της οι υποκριτές που παριστάνουν τους ιδεολόγους. Μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα ξερά. Βολεύει στο καθεστώς να επικρατεί η άποψη ότι, όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι. Είναι όλοι τους κλέφτες και καθάρματα!

Έτσι ποιος μη-κάθαρμα θα τολμήσει να αγωνιστεί για το κοινό καλό; Ο αγώνας των αγνών ιδεολόγων είναι σήμερα δυσκολότερος από παλιά. Τότε υπήρχε η δυνατότητα ανατροπής με καρυοφύλλια, κάτι που σήμερα είναι φυσικά αδύνατο. Και πως να τα βάλει κανείς με το σύγχρονο υπέρ όπλο των κατοχικών ΜΜΕ του Big Brother που ελέγχεται από τις Τράπεζες και το πολύ χρήμα.

Οι Γερμανοτσολιάδες λοιπόν, με την τη νέα τους καλογυαλισμένη και μοντέρνα τους χλαίνη είναι και πάλι εδώ, επιτελώντας το ίδιο θεάρεστο έργο της εθνοπροδοσίας. Ξέρουμε ποιοι είναι και αυτή τη φορά δε θα πρέπει να γλιτώσουν ούτε με φυγή με ελικόπτερα…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares