Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να προσέχουν όταν επισκέπτονται τα Σκόπια

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα (17.12.2022) τους Γερμανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στα Σκόπια, λόγω απειλών για βόμβες στην πρωτεύουσα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας συνιστά στους πολίτες της Γερμανίας να ενημερώνονται από αξιόπιστα τοπικά μέσα ενημέρωσης και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τρέχουσα κατάσταση στα Σκόπια και να ακολουθούν τις συστάσεις των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

«Απειλές για βόμβες εναντίον δημόσιων ιδρυμάτων και εγκαταστάσεων καταγράφηκαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα Σκόπια. Αρχικά στοχοποιήθηκαν σχολεία και δημόσια κτήρια, αλλά έκτοτε έχουν υπάρξει απειλές για τοποθέτηση βομβών και σε ξενοδοχεία και άλλα μη κυβερνητικά κτήρια. Τέλος, θεωρήθηκε απαραίτητη η εκκένωση στο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων, όπου χρειάστηκε να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία» σημειώνεται στην προειδοποίηση αυτή του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Τα Σκόπια δέχονται πολλές απειλές για βόμβες τους τελευταίους δύο μήνες, οι οποίες όλες έχουν αποδειχτεί ψευδείς. Μόλις χθες, απειλή για βόμβα έφθασε και στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, το οποίο για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και ανεστάλησαν οι πρωϊνές πτήσεις.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων κάνει λόγο για “υβριδικές απειλές”, οι οποίες έχουν ενταθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί από πού προέρχονται οι απειλές αυτές, καθώς μεγάλο μέρος αυτών φθάνουν μέσω συνδέσεων VPN από το εξωτερικό» ανέφερε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα ζήτησε τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των υβριδικών αυτών απειλών.

Ο Οσμάνι σημείωσε ότι πρόσφατα, υπήρξαν πολλές απειλές για βόμβες στην περιοχή, ιδίως στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία.

πληροφορίες newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares