Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022

Οι Γερμανοί ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τον ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ρόλο του Μητσοτάκη στο Σκοπιανό: “ΒΟΗΘΗΣΕ ιδιαίτερα στη Συμφωνία των Πρεσπών”…

Μια δήλωση που δείχνει τον πραγματικό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σκοπιανό, έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λίντνερ υποστήριξε ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την δήθεν επίλυση του Σκοπιανού δεν βοήθησε μόνο ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο… Κ. Μητσοτάκης.

Είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Τα Νέα»:
«Δεν είναι μόνον ο Τσίπρας που έλυσε τη διένεξη για το όνομα. Η ιδιαίτερα συνετή και έξυπνη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνέβαλε σίγουρα στην επίλυση αυτής της διένεξης».

Και συνεχίζει: «Ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος λέει ότι σε περίπτωση εκλογής του, ως πρωθυπουργός δεν θα ακυρώσει αυτήν την απόφαση, αλλά θα την ακολουθήσει ακόμη και αν έχει διαφορετική γνώμη, συμβάλλει εξίσου σημαντικά στη διατήρηση της εσωτερικής ειρήνης σε μία χώρα».

Με λίγα λόγια; Όλοι στο εξωτερικό έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει μέχρι κεραίας τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτή της η στάση ήταν που έκανε τη δουλειά του Α. Τσίπρα πολύ πολύ πιο εύκολη.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Ν.Δ. δεν ήθελε με τίποτα η “καυτή πατάτα” της συμφωνίας να πέσει σε αυτή…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares