Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021

Η Γαλλία “ΑΔΕΙΑΖΕΙ” ξανά Ελλάδα-Κύπρο! Προσφέρει ΑΜΥΝΤΙΚΗ συμφωνία στην Τουρκία…

Κάποιοι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να διακινούν την άποψη ότι η Γαλλία θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στα σχέδια της Άγκυρας κατά της Κύπρου λόγω κάποιων διακρατικών συμφωνιών.

Είναι, όμως, ένα τέτοιο σενάριο ρεαλιστικό; Όπως αποκαλύπτουν και οι ίδιοι οι Τούρκοι, όχι! Συγκεκριμένα χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αποκάυψε ότι η Γαλλία προσφέρθηκε να εγκαταστήσει προσωρινά συστήματα αεράμυνας, το σύστημα SAMP-T στην Τουρκία.

Είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ: «Έχουμε φθάσει σε ένα ορισμένο στάδιο στις διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό. Έγινε πρόταση για την ανάπτυξη σύμπλοκων SAMP-T στην Τουρκία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Τούρκος, μάλιστα, σημείωσε ότι η γαλλική πλευρά πρότεινε να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης συστημάτων αεράμυνας στις βάσεις Ιντσιρλίκ και Καχραμάνμαράς.

«Αν ο Τούρκος πρόεδρος θεωρήσει αποδεκτή αυτήν την επιλογή, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση για να επιβεβαιώσουμε την καλή θέληση στις σχέσεις μας με τη Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός.

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, έλεγε μια ταινία και αυτό είναι καιρός να το αντιληφθούμε και στην Ελλάδα. Η Τουρκία εκτός από περιφερειακή δύναμη είναι και μια σημαντική αγορά, πολύ σημαντικότερη από Ελλάδα – Κύπρο. Καιρός να καταλάβουμε ότι καμία Αμερική ή Γαλλία δεν θα μας βοηθήσουν εάν δεν βοηθήσουμε εμείς τους εαυτούς μας…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares