Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Η φλαμανδική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: “Είμαστε κυρίαρχο έθνος”

Η φλαμανδική κυβέρνηση εξετάζει προτάσεις για την ακύρωση της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ λόγω των αντιδημοκρατικών απόψεων του παγκοσμιοποιητικού οργανισμού.

Το φλαμανδικό συντηρητικό κόμμα Vlaams Belang πιέζει την κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). Φέτος, η φλαμανδική κυβέρνηση θα καταβάλει το ιλιγγιώδες ποσό των 200.000 ευρώ σε συνδρομές μέλους στο WEF και περίπου 27.000 ευρώ ως αμοιβή συμμετοχής στην ετήσια συνάντησή τους στο Νταβός.

Το Rairfoundation.com αναφέρει: Σε δελτίο τύπου της Vlaams Belang, ο Φλαμανδός βουλευτής Sam van Rooy δήλωσε ότι “η φλαμανδική κυβέρνηση νομιμοποιεί και επιδοτεί μια παγκόσμια οργάνωση λόμπι που ακολουθεί ανοιχτά μια σαφώς καθορισμένη ιδεολογική ατζέντα, δηλαδή αυτή της παγκοσμιοποίησης”.

Αυτή η ατζέντα φαίνεται να έχει πρόσφατα αποκρυσταλλωθεί στη λεγόμενη “Μεγάλη Επαναφορά”, η οποία στοχεύει στη δημιουργία “ενός ασφαλέστερου, πιο ισότιμου και πιο σταθερού κόσμου” με “συλλογική και ταχεία δράση για την ανανέωση όλων των πτυχών των κοινωνιών και των οικονομιών μας, από την εκπαίδευση μέχρι τα κοινωνικά συμβόλαια και τις συνθήκες εργασίας”. Επιδιώκουν μια παγκόσμια κυβέρνηση βασισμένη στην κλιματική υστερία και τον κοινωνικό έλεγχο.

Η επιρροή του WEF στις πολιτικές της φλαμανδικής κυβέρνησης
Επειδή οι πολίτες σε ένα δημοκρατικό συνταγματικό κράτος δικαιούνται διαφάνεια όσον αφορά τις ασκούμενες πολιτικές, ο ευρωβουλευτής van Rooy υπέβαλε στον Φλαμανδό Υπουργό-Πρόεδρο Jan Jambon ερωτήσεις σχετικά με τους δεσμούς και τη συνεργασία της φλαμανδικής κυβέρνησης με το WEF.

Στην απάντησή του, ο Jambon δήλωσε ότι η φλαμανδική κυβέρνηση “δεν έχει διαρθρωτικές επαφές με το WEF εκτός από τη συμμετοχή της στη συνάντηση του WEF στο Νταβός”, αλλά ότι υπάρχουν “πιο τακτικές επαφές σε επίπεδο φλαμανδικής κυβέρνησης”. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι επαφές αυτές αποσκοπούν επίσης στην παρακολούθηση των διαφόρων δραστηριοτήτων και έργων που πραγματοποιούνται ετησίως, μεταξύ άλλων και εκτός της συνάντησης του Νταβός.

Μέχρι το 2020, η φλαμανδική κυβέρνηση κατέβαλε ετήσια συνδρομή μέλους ύψους 55.000 ευρώ στο WEF. Από το 2022, ωστόσο, η Φλάνδρα έχει “προαχθεί” σε “συνδεδεμένο εταίρο” του WEF, γεγονός που απαιτεί συνδρομή μέλους όχι μικρότερη από 175.763,87 ευρώ ετησίως. Η συνεισφορά αυτή έχει ήδη καταβληθεί για το 2022- ο ίδιος λογαριασμός αναμένεται και για το 2023.

Σχετικά με αυτόν τον “συνδεδεμένο εταίρο”, ο Jambon δηλώνει τα εξής: “Η συνδεδεμένη εταιρική σχέση προσφέρει το πλεονέκτημα ότι η Φλάνδρα μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και, επιπλέον, επεξεργάζονται έργα στο πλαίσιο μιας θεματικής πλατφόρμας, “Διαμόρφωση του μέλλοντος του εμπορίου και των επενδύσεων”. Αυτές οι δραστηριότητες και τα έργα παρέχουν πρόσθετη προβολή και την ευκαιρία να μάθουμε και να συνεισφέρουμε σε επίπεδο πολιτικής”. Επομένως, η διαπλοκή μεταξύ της φλαμανδικής κυβέρνησης και του WEF αυξάνεται, λέει ο Van Rooy

Ο Jambon αποκαλεί επίσης τη συμμετοχή στο WEF “ένα εργαλείο πολιτικής της φλαμανδικής κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας συνασπισμού. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία με το WEF το επόμενο διάστημα.

Παγκοσμιοποιητικοί στόχοι
Σύμφωνα με τον Jambon, “η αποστολή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου”, αλλά αυτή η αποστολή έχει αποδειχθεί πολιτικά ορθή και αφυπνιστική: το WEF έχει μια ιδεολογική ατζέντα για την ένταξη, την ποικιλομορφία, τα ανοιχτά σύνορα, το κλίμα και την κλιματική αλλαγή. Υστερία CO2, εξηγεί η Vlaams Belang. Ο Jambon ισχυρίζεται ότι “το WEF δεν μας ζητά να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη ατζέντα”, αλλά προσθέτει ότι “η συμμετοχή του στη συνάντηση του Νταβός μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες”. Φαίνεται, λοιπόν, πολύ πιθανό ότι η φλαμανδική κυβέρνηση ακολουθεί όσο το δυνατόν περισσότερο τον παγκοσμιοποιητικό στόχο του WEF με αντάλλαγμα την πρόσβαση στο δίκτυο του WEF που αποτελείται από πολυεθνικές, τράπεζες, δημοσιογράφους και ΜΚΟ.

Ο ευρωβουλευτής της Vlaams Belang Van Rooy πιστεύει ότι οι απαντήσεις του Jambon είναι αποκαλυπτικές ως προς την ασάφεια τους και εγείρουν πρόσθετα ερωτήματα. Ως εκ τούτου, ζητά από τη φλαμανδική κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο WEF: “Η ανταλλαγή ιδεών και η προσέλκυση επενδύσεων είναι, φυσικά, αξιέπαινες φιλοδοξίες από μόνες τους, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να συμβαίνει στο πλαίσιο και υπό την αιγίδα του WEF, μιας ομάδας πίεσης που επιδιώκει μια παγκοσμιοποιητική ατζέντα και επομένως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως ουδέτερο φόρουμ για αυτό”, εξηγεί ο van Rooy.

triklopodia.gr
Shares