Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η FIFA ζητεί βοήθεια για τη στέγαση Αφγανών ποδοσφαιριστών

 

Άλλα 57 άτομα που συνδέονται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό απομακρύνθηκαν από το Αφγανιστάν, φτάνοντας στην Ντόχα του Κατάρ με πτήση τσάρτερ της Qatar Airways την Τετάρτη.

Η FIFA δήλωσε ότι υποστήριξε την εκκένωση μιας δεύτερης ομάδας προσφύγων που συνδέονται με το γυναικείο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Οι περισσότεροι από αυτούς που έφτασαν στη Ντόχα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, 100 άτομα που σχετίζονταν με το ποδόσφαιρο στο Αφγανιστάν μεταφέρθηκαν στη Ντόχα, στο πλαίσιο κοινής αποστολής των FIFA/Κατάρ. Η FIFA δήλωσε ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται αποφασιστικά για την ασφαλή εκκένωση κι άλλων μελών της αθλητικής οικογένειας».

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπογράμμισε ότι συνεργάζεται στενά με το Κατάρ στην προσπάθεια εκκένωσης, από τον περασμένο Αύγουστο.

Η Αλβανία προσχώρησε επίσης πρόσφατα στη συνεργασία και η FIFA καλεί τις χώρες σε όλο τον κόσμο «να υποστηρίξουν αυτόν τον ανθρωπιστικό σκοπό προσφέροντας μόνιμη εγκατάσταση σε αυτές τις γυναίκες και τις οικογένειες για να μπορέσουν να αρχίσουν να ξαναχτίζουν τη ζωή τους».

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σώματος που διοικεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο προς τον σεΐχη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τανί και στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, «που μας βοήθησαν σε αυτήν την ανθρωπιστική αποστολή και όλη τη βοήθειά τους για την ασφαλή μετεγκατάσταση αυτών των μελών της ποδοσφαιρικής κοινότητας σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες».

Πηγή: naftemporiki.gr

Shares