Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Ευρώπη που χάνεται…Το παράδειγμα του Λονδίνου

Μπορεί να είναι παλαιότερο αλλά λέει μια διαχρονική αλήθεια…Ένα ερασιτεχνικό σποτ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους γηγενείς κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας…Κάποιοι σχολιάζουν ότι το σποτ  προβλέπει, ίσως και να γιορτάζει ή ακόμα και να αστειεύεται με την “αντικατάσταση” του πληθυσμού και την εξαφάνιση της λευκής φυλής…

“Αν δεν είναι φανερό δεν είμαι λευκός, είμαι καφετί… Μεγαλώνοντας στη Μέση Ανατολή, νόμιζα ότι οι Λευκοί ζουν μόνο σε μέρη όπως το Λονδίνο. Αλλά σαν ενήλικας άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έκανα λάθος για το Λονδίνο. Το Λονδίνο δεν είναι “λευκό”. Αποδεικνύεται ότι η Λευκοί στο Λονδίνο είναι η μειοψηφία και η πλειοψηφία είναι Πακιστάν, Ινδία, Γαλλία, Σενεγάλη…Άνθρωποι από όλες τις φυλές και τα χρώματα!

Στην πόλη μιλούνται 300 γλώσσες, ένας δήμαρχος πακιστανικής καταγωγής και το ινδικό γεύμα Τίκα Μασάλα θεωρείται από ορισμένους σαν εθνικό πιάτο. Εθνικό πιάτο; Το όνομα μου είναι Μαύρο Λιοντάρι σωστά; Η πατρίδα μου είναι η Τζαμάικα.

Μέρη σαν το Λονδίνο με κάνουν ευτυχισμένο, επειδή όσα χρώματα, κουλτούρες και γλώσσες βάζεις σε μια μεγαλούπολη, τόσοι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αποκαλούν αυτή την πόλη «ΣΠΙΤΙ». Μπορεί να μην είμαι Λευκός αλλά στο Λονδίνο νοιώθω σαν στο σπίτι μου…”

https://twitter.com/i/status/1202199512858714112

Του ειδικού συνεργάτη

Shares