Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Η Ευρώπη μπορεί να φτιάξει το δικό της Canadair

Και η φετινή καταστροφική περίοδος των πυρκαγιών στην Ευρώπη πρέπει επιτέλους να γίνει η αιτία για δραστικές αποφάσεις τόσο σε Εθνικό, όσο και σε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναμφίβολα -κυρίως- ο Ευρωπαϊκός νότος χρειάζεται νέα αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου Canadair.

Όμως η παραγωγή τους σταμάτησε το 2015, όταν η εταιρεία που είχε εξαγοράσει την Canadair, η Bombardier, υποστήριξε οτι δεν είναι συμφέρουσα, αφού δεν υπήρχε ικανός αριθμός παραγγελιών από τα κράτη.

Κατα καιρούς έχουν εμφανιστεί εταιρείες που έχουν ενδιαφερθεί να αναλάβουν την κατασκευή αεροσκαφών πυρόσβεσης. Πρόσφατα μάλιστα μία εταιρεία με έδρα τη Βικτώρια στον Καναδά, ενδιαφέρθηκε επίσημα να ξεκινήσει την παραγωγή του θρυλικού Canadair και μάλιστα επι Ευρωπαϊκολυ εδάφους . Αυτή είναι η Viking Air η οποία από το 2016 έχει αναλάβει τη συντήρηση και την υποστήριξη των αεροσκαφών Bombardier CL-415 -της τελευταίας έκδοσης των Canadair- το 2016.

«Εάν οι στόλοι κάποιων χωρών επιθυμούν να ανανεωθούν εμείς χρειαζόμαστε μια ελάχιστη παραγγελία, προκειμένου να επανεκκινήσουμε τη γραμμή παραγωγής», τόνισε ο David Curtis, Διευθύνων Σύμβουλος της Viking Air.

Η Viking απέκτησε τα δικαιώματα από την Bombardier Inc το 2016 για την κατασκευή, υποστήριξη και εξυπηρέτηση του υπάρχοντος στόλου των περίπου 170 CL-415, που χρησιμοποιήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε 11 χώρες.

«Αυτά τα αεροσκάφη είναι κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία πυροσβεστικής υποδομής», δήλωσε ο Curtis τονίζοντας με στόμφο ότι παρά τα προβλήματα με τον ξεπερασμένο εξοπλισμό και τις καθυστερήσεις στις γραμμές τροφοδοσίας, η εταιρεία μπόρεσε να εξασφαλίσει ανταλλακτικά και τεχνική και μηχανική υποστήριξη για τα αεροσκάφη αυτά.

Όταν η Viking απέκτησε τα δικαιώματα συντήρησης του CL-415 το 2016 ανακοίνωσε επίσης οτι κατασκεύασε ανακαινισμένες εγκαταστάσεις και προσέλαβε 40 νέους εργαζόμενους.

Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ουσιαστική βάση σε αυτά που αναφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία και να παρθεί η απόφαση να μπουν παραγγελίες για τα νέα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σημειώστε πως και τα νέα, θα στηριχτούν τεχνικά στα υπάρχοντα που βλέπουμε στον Ελλαδικό ουρανό, με σαφείς τεχνολογικές αναβαθμίσεις, ενώ εφόσον ξεκινήσει η παραγωγή, τα πρώτα θα τα δούμε σε υπηρεσιακή ικανότητα σε τουλάχιστον σε δύο καλοκαίρια από σήμερα…

Πηγή: newsauto

Shares