Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων θα συνεδριάσει στις 21/7

Η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να ορίσει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά της τρέχουσας έξαρσης της ασθένειας, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός.

Η επιτροπή θα αποφανθεί κυρίως για τη σοβαρότητα της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων, και για τον χαρακτηρισμό “κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας”, το πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού του οργανισμού.

Θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά, καθώς είχε αποκλείσει την αύξηση του επιπέδου συναγερμού κατά την προηγούμενη συνεδρίασή της στις 23 Ιουνίου.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο έχει αυξηθεί πολύ από τότε για να ξεπεράσει το όριο των 10.000 σε περισσότερες από 60 χώρες, με την Ευρώπη να είναι η πιο πληγείσα περιοχή.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, εξέφρασε πολλές φορές την ανησυχία του για την εξάπλωση της ασθένειας εκτός των χωρών όπου είναι ενδημική και έκανε έκκληση στις χώρες μέλη να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να μειώσουν τις μολύνσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares