Κυριακή , 29 Μαρτίου 2020
Τελευταία Νέα

ΟΙ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ… ΑΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ…

Οι επιτάξεις αναβλήθηκαν, δεν ακυρώθηκαν! Η αιτία συνίσταται στην διαχείριση της αντίδρασης των νησιωτών, κι όχι στη διαχείριση των ροών…

Ο Υπουργός δίνει το… περιθώριο στους τοπικούς φορείς των νησιών να επιλέξουν άλλους χώρους ώστε να κατασκευαστούν οι κλειστές δομές, κι όχι να μη γίνουν δομές!

Ο πανικός της Κυβέρνησης είναι προφανής. Και η ανικανότητά της επίσης. Το πιο ανησυχητικό όμως, είναι ότι δείχνει αμετανόητη. Μετρώντας ήδη επτά μήνες διακυβέρνησης, δε φέρει κανένα ελαφρυντικό.

Προεκλογικά, η Νέα Δημοκρατία επαιρόταν πως έχει λύση για όλα. Η πραγματικότητα όμως, ειδικά στο θέμα των
λαθρομεταναστών ήρθε να την διαψεύσει με τον πιο γυμνό τρόπο. Οι ροές δεν ελέγχονται, και κάθε μέτρο που λαμβάνει η Κυβέρνηση, αντί να διορθώνει το πρόβλημα το εντείνει.

Λύσεις όπως μεταφορά λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα, καταγραφή – αλλά όχι τιμωρία- των ΜΚΟ, χρηματοδότηση
των Δήμων να δέχονται μεγαλύτερο ποσοστό, επίταξη ιδιωτικής γης, δίχτυα ψαρέματος για φύλαξη συνόρων, καταδεικνύουν μια κυβέρνηση που προβαίνει σε αποσπασματικές κινήσεις, όχι για να κάνει, αλλά για να πει.

Η λύση σε τόσο μείζον θέμα πρέπει να είμαι άμεση και δραστική. Τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ασφυκτιούν, και για το λόγο αυτό απαιτείται να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σε δεύτερη φάση, τα μέτρα που πρέπει άμεσα και καθολικά να εφαρμοσθούν είναι το κλείσιμο των ΜΚΟ, η διακοπή των επιδομάτων που προσφέρουν στους λαθρομετανάστες ζωή χαρισάμενη, ζωή που απολαμβάνουν χάρη στη στέρηση και την υπερφορολόγηση των Ελλήνων, και διαμονή τους σε ακατοίκητα νησιά, δημιουργώντας έτσι αφενός ένα αντικίνητρο έλευσής τους στη χώρα, και αφ ετέρου προνοώντας για την ασφάλεια των Ελλήνων.

Κι αν η κυβέρνηση βλέπει τη λύση στην αναβολή των επιτάξεων, να έχουν στο μυαλό τους πως οι νησιώτες έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares