Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η επενδυτική τραπεζική «αγκάθι» για τη συγχώνευση Deutsche Bank – Commerzbank…

Η τύχη του βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής της Deutsche Bank, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμαζόμενων αμερικανικών δραστηριοτήτων της, έχει εξελιχθεί σε σημείο τριβής μετά την πρώτη εβδομάδα διαπραγματεύσεων για συγχώνευση με την Commerzbank.Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, αν και οι συνομιλίες συνεχίζονται με εποικοδομητικό χαρακτήρα, έχει προκύψει ένα εμπόδιο στη δρομολογούμενη συγχώνευση. Τα στελέχη της Commerzbank για να προχωρήσουν θέλουν μία ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το πόσο βαθιά αναδιάρθρωση είναι διατεθειμένη να κάνει η Deutsche Bank στα τμήματα συναλλαγών σε χρηματοοικονομικές αγορές και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επενδυτικά deals.

Αν και η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έχει περιορίσει δραστικά τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής, εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτές είναι καθοριστικής σημασίας για την παρουσία της στις ΗΠΑ, αλλά και για την εξυπηρέτηση ευρωπαϊκών εταιρειών στο εξωτερικό.

Η Commerzbank έχει πολύ μικρή παρουσία στις ΗΠΑ, αλλά μία συγχώνευση θα περιέπλεκε ίσως τα σχέδια και των δύο τραπεζών σχετικά με το μέλλον τους στην επενδυτική τραπεζική. Πηγές κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη διαφορά κουλτούρας μεταξύ των δύο τραπεζών.

newmoney

Shares