Πέμπτη , 1 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ζητάει απαντήσεις σχετικά με τον Δήμο Λαρισαίων και τη σίτιση λαθρομεταναστών….

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ζητάει απαντήσεις σχετικά με τον Δήμο Λαρισαίων και τη σίτιση λαθρομεταναστών....

Ερώτηση κατέθεσε ο  βουλευτής και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυρ. Βελόπουλος την ανθρωπιστικού χαρακτήρα απόφαση του Δήμου Λαρισαίων να καλύψει την ανάγκη σίτισης 300 λαθρομεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή του Κουτσοχέρου και δεν έχουν δικαίωμα σίτισης.

Ο κ. Βελόπουλος κάνοντας λόγο για λαθρομετανάστες καλεί μάλιστα του τρεις συναρμόδιους Υπουργούς, Εσωτερικών, Παιδείας και Μετανάστευσης να ελέγξουν τον Δήμο Λαρισαίων «για ποιον λόγο», «αντί να κάνει χρήση της σχετικής δαπάνης για κάλυψη σχολικών γευμάτων σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, που είναι τέκνα των δημοτών του, τα καταβάλει για τη σίτιση των λαθρομεταναστών;».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε τονίσει πως στον προσφυγικό καταυλισμό εξακολουθούν να παραμένουν 120 πρόσφυγες που έχουν λάβει άσυλο, ενώ υπάρχουν άλλοι 200 περίπου που δεν είναι καταγεγραμμένοι και ως εκ τούτου όλοι τους δεν έχουν δικαίωμα σίτισης.

Επισήμανε ακόμη, όπως σημειωνόταν σε πρόσφατο δημοσίευμα της «Ε», ότι «αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα από τους φορείς που διαχειρίζονται τη λειτουργία της προσφυγικής δομής, ο Δήμος θα επέμβει για να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη και θα δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλύψει τις βασικές ανάγκες τροφής τους».

Αναλυτικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Βελόπουλος, προς τους συναρμόδιους υπουργούς σημειώνει πως «ο Δήμος Λαρισαίων σχεδιάζει την κάλυψη των αναγκών σίτισης 300 περίπου λαθρομεταναστών, που ζουν σε δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο. Ο ανωτέρω σχεδιασμός αποφασίστηκε για τα άτομα που δεν είναι καταγεγραμμένα στην ως άνω δομή και άρα δεν έχουν δικαίωμα σίτισης. Επειδή τα τέλη που καταβάλλονται από τους Δημότες στον ως άνω δήμο είναι ανταποδοτικά, με την έννοια αυτή, οι δημοτικές δαπάνες πρέπει να προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών του ίδιου δήμου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι Υπουργοί:

Από ποιους ελήφθη η ως άνω απόφαση και πότε; Έχει ζητηθεί σχετική έγκριση από εσάς ή ο Δήμος δικαιούται να επιδοτεί τη σίτιση των δομών; Πόσο θα κοστίσει η σίτιση για τα 300 άτομα της δομής στο Κουτσόχερο, για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτή και από πού θα καλυφθεί η εν λόγω δαπάνη;

Νομιμοποιείται ο Δήμος να λαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που δεν αφορούν σε δημότες του; Υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα σίτισης των Ελλήνων μαθητών Νηπιαγωγείων-Δημοτικών Σχολείων, του Δήμου Λαρισαίων; Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος Λαρισαίων σχετικά με το πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα”; Προτίθεσθε να ελέγξετε για ποιον λόγο, αντί ο Δήμος να κάνει χρήση της ως άνω δαπάνης για κάλυψη σχολικών γευμάτων σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, που είναι τέκνα των δημοτών του, τα καταβάλει για τη σίτιση των λαθρομεταναστών;» καταλήγει ο κ. Βελόπουλος.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares