Πέμπτη , 12 Δεκέμβριος 2019
Τελευταία Νέα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ το είχε πει για την πολιτική κοροϊδίας της ΝΔ – Οργή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδόνων σε Μητσοτάκη…

Η Ελληνική Λύση έχει τονίσει επανειλημμένως πως η κυβέρνηση του Μητσοτάκη άλλαξε μετά την εκλογή και αυτό φαίνεται πρώτα απ όλα από το γεγονός ότι η ΝΔ γύρισε την πλάτη στην Μακεδονία.

Ωστόσο ήταν πολλές φορές που υποστήριζε ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα και να αντιστρέψουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Οργή όμως ξέσπασε και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ.

H Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση για προδοσία, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως εξυπηρετεί  συμφέροντα  και προειδοποιεί με νέες κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «ο κόσμος βράζει».

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pentapostagma η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων εκφράζει την αντίδραση της απέναντι στην προκλητική στάση του Κ.Μητσοτάκη. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Κορόιδευαν συνειδητά τον ελληνικό λαό, μόνο και μόνο για να αποσπάσουν την ψήφο του, ώστε να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ βουλευτές», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Δημήτρης Γιουματζίδης. Ο κύριος Γιουματζίδης, μάλιστα, έκανε λόγο για προδοσία του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση της ΝΔ, στηλιτεύοντας τη μετεκλογική αλλαγή στη στάση της όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η συνέντευξη στους Financial Times είναι η κορυφή του παγόβουνου. Πρέπει να ξεκινήσουμε μελετώντας τις προεκλογικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να διαπιστώσουμε την πολιτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός, πριν φτάσουμε στο σημερινό σημείο. Προεκλογικά βασίστηκε σε δύο πυλώνες: αφενός, ότι η συμφωνία είναι κακή, αλλά δεν μπορούμε να την αλλάξουμε, και αφετέρου, ότι θα φροντίσουμε να τη βελτιώσουμε μόλις έρθουμε στην εξουσία. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν εννοούσαν τίποτα. Κορόιδευαν συνειδητά τον ελληνικό λαό, μόνο και μόνο για να αποσπάσουν την ψήφο του», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Γιουματζίδης.

«Ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί το μέγεθος της προδοσίας»
«Αισθανόμαστε όλοι κυριολεκτικά προδομένοι. Όλος ο ελληνικός λαός αισθάνεται προδομένος, όχι μόνο οι Μακεδόνες. Μιλάμε για μετεκλογική αλλαγή στάσης από τον πρωθυπουργό και από τα στελέχη του. Επιπλέον, δεν έκαναν απολύτως τίποτα προς την βελτίωση αυτής της κακής, όπως την έλεγαν, Συμφωνίας.

Σήμερα, πια, η ελληνική εξωτερική πολιτική διατρανώνει με κάθε τρόπο ότι στηρίζει την πορεία του γειτονικού κράτους προς την Ε.Ε. Πώς είναι δυνατόν; Ενώ θεωρείς ότι η Συμφωνία που έχεις συνάψει είναι κακή; Πού είναι οι εξαγγελίες για αλλαγές στη Συμφωνία; Έχουμε φτάσει να στηρίζουμε, με κάθε τρόπο και χωρίς κανέναν αστερίσκο, την πορεία του γειτονικού κράτους προς την ΕΕ.

Ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος της προδοσίας που συνεχίζει να κάνει η ΝΔ, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Προδοσία δεν διέπραξαν μόνο αυτοί που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και αυτοί που την εφαρμόζουν χωρίς την παραμικρή προσπάθεια αλλαγής, βελτίωσης ή, κατά την άποψή μας, κατάργησής της.

Είναι απαράδεκτο που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει γίνει ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του γειτονικού κράτους διεθνώς. Η Βουλγαρία, αντίθετα, έχει κρατήσει πολύ πιο συνετή πολιτική, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της. Εμείς ξεχάσαμε τα πάντα και κάνουμε μόνο ό,τι συμφέρει τους Γερμανούς και τους Αμερικάνους», σχολίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Έρχονται νέες κινητοποιήσεις: «Ο κόσμος βράζει»
Σύμφωνα με τον κύριο Γιουματζίδη, τα συλλαλητήρια που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν πολύ μεγάλα και ενδεικτικά της διάθεσης του κόσμου.

«Το μήνυμα το έχουμε στείλει με τα συλλαλητήρια. Τώρα, στο δια ταύτα, πρέπει να ακούσουμε αυτούς που υποτίθεται ότι μας στήριζαν στα συλλαλητήρια, να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας. Να ακολουθήσουν όσα έλεγαν προεκλογικά. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να ενημερώσουμε τον κόσμο, να τον κινητοποιήσουμε και σχεδιάζουμε κι άλλες ενέργειες πάνω στο θέμα. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι».

Και συμπλήρωσε:

«Μετά τις εκλογές, ξεκινήσαμε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ, είδαμε κομματικά στελέχη, βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Μακεδονίας. Πλησιάσαμε όλους τους δήθεν, καθώς φάνηκε, πατριώτες της περιοχής της Μακεδονίας, όπου θέσαμε όλους αυτούς τους προβληματισμούς μας. Μας διαβεβαίωναν ότι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να επιβάλλουμε τις θέσεις μας, προς το συμφέρον του μακεδονικού ελληνισμού. Πού είναι αυτές οι δεσμεύσεις; Επιπλέον, προ διμήνου, στείλαμε επισήμως ένα έγγραφο στον πρωθυπουργό, ζητώντας συνάντηση μαζί του, προκειμένου να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εκπροσωπεί συνολικά 90 συλλόγους Μακεδόνων, και είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνείται εδώ και δύο μήνες να μας δεχτεί. Μας προσβάλει, μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει.

Εάν θεωρούν ότι ξεπέρασαν τις δυσκολίες που είχαν πολιτικά κι ότι ο κόσμος ξέχασε τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, πληροφορώ όλα τα στελέχη της ΝΔ ότι δεν κάνουν σωστούς υπολογισμούς. Ο κόσμος βράζει. Θα το πληρώσουν πολύ ακριβά, αν συνεχίσουν την πολιτική της κοροϊδίας και του εμπαιγμού του λαού».

Ωστόσο η Ελληνική Λύση έχει τονίζει επανειλημμένως την πολιτική που ακολουθεί ο Κ.Μητσοτάκης και τις δήθεν υποσχέσεις που έδωσε στον Ελληνικό Λαό.

 

Δείτε εδώ που αναφέρει ότι θα σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών ο Κ.Μητσοτάκης:

Μητσοτάκης: "Θα ΣΕΒΑΣΤΩ τη Συμφωνία των Πρεσπών, ΔΕΝ θα την ΑΚΥΡΩΣΩ"…

Gepostet von VoiceNews.gr am Donnerstag, 25. April 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares