Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με ΕΡΩΤΗΣΗ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ζητάει απαντήσεις σχετικά με την αναβάθμιση και λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας ως Μονάδα Κλειστής Νοσηλείας….

Ερώτηση κατέθεσε η Ελληνική Λύση και ο πρόεδρος Κ.Βελόπουλος με Αριθμό Πρωτοκόλλου 4948 13/03/2020 σχετικά με το θέμα «Αναβάθμιση και λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας ως Μονάδα Κλειστής Νοσηλείας».

Η Ελληνική Λύση ρωτάει το αρμόδιο Υπουργείο τα εξής:

Αν η αυτοψία έχει γίνει και ποια συμπεράσματα εξήχθησαν από αυτήν;

Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να αναβαθμίσει το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας και να το λειτουργήσει, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ως Μονάδα Κλειστής Νοσηλείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι δέχεται 400 ασθενείς περίπου τον μήνα;

Δείτε παρακάτω την ερώτηση της Ελληνικής λύσης:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας και εκπροσώπους των Σωματείων Συνταξιούχων της ευρύτερης περιοχής, συναντήθηκε πρόσφατα με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ) στην Πάτρα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν το χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση και λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμφιλοχίας ως Μονάδα Κλειστής Νοσηλείας.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ υποσχέθηκε πως το προσεχές διάστημα θα γινόταν αυτοψία στο χώρο του ιδρύματος για να καταγραφούν τυχόν προβλήματα, προκειμένου σε πρώτη φάση να την αναγάγει σε κλειστή δομή νοσηλείας 10 κλινών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αν η αυτοψία έχει γίνει και ποια συμπεράσματα εξήχθησαν από αυτήν;

2. Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να αναβαθμίσει το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας και να το λειτουργήσει, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ως Μονάδα Κλειστής Νοσηλείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι δέχεται 400 ασθενείς περίπου τον μήνα;

Shares