Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κατέθεσε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα της εξεύρεσης εποχιακών εργατών…..

Ερώτηση κατέθεσε η Ελληνική λύση και ο πρόεδρος Κ.Βελόπουλος σχετικά με τα προβλήματα που έχει επισημάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δέντρων Τυρνάβου, για τις ελλείψεις εργατικών χεριών.

Αναλυτικότερα στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Βελόπουλος προς τους Υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τονίζεται πως «την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη της φετινής γεωργικής χρονιάς, μας μετέφεραν οι αγρότες του “Αγροτικού Συνεταιρισμού Δέντρων Τυρνάβου”. Η αγωνία τους είναι μεγάλη, τόσο για την παραγωγή της φετινής χρονιάς, όσο και για την έλλειψη “εργατικών χεριών”, που είναι απαραίτητα για την συγκομιδή των καλλιεργειών τους.

Τα κλειστά σύνορα λόγω κορονοϊού, δίνουν την ευκαιρία, όπως μας μετέφεραν οι δενδροκαλλιεργητές του Τυρνάβου, σε Έλληνες ανέργους να εργαστούν και να συνδράμουν στη συγκομιδή των φρούτων. Οι ως άνω αγρότες του Τυρνάβου ζητούν επιτακτικά, να βρεθεί άμεσα από την ελληνική Πολιτεία, λύση στο πρόβλημα της εξεύρεσης εποχιακών εργατών, πριν, όπως υποστηρίζουν, είναι πολύ αργά για τις καλλιέργειές τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: Προτίθεσθε να επιλύσετε άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο “Αγροτικός Συνεταιρισμός Δέντρων Τυρνάβου”, και κατ’ επέκταση και οι διάφοροι καλλιεργητές πανελλαδικά, το οποίο αφορά στην έλλειψη “εργατικών χεριών”, ως άνω, που ως ζήτημα προέκυψε από τα απαγορευτικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοιού;» καταλήγει ο βουλευτής.

Shares