Πέμπτη , 1 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κατέθεσε ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με την ερήμωση του Δροσάτου…

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κατέθεσε ΕΡΩΤΗΣΗ σχετικά με την ερήμωση του Δροσάτου...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Προστασίας Του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατέθεσε η Ελληνική Λύση και ο πρόεδρος Κ.Βελόπουλος σχετικά με ερήμωση του Δροσάτου.

Συγκεκριμένα η Ελληνική Λύση αναφέρει ότι σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων το Δροσάτο στον ακριτικό νομό Κιλκίς βιώνει τα τελευταία χρόνια μια συνεχιζόμενη κατάσταση ερήμωσης από τις κρατικές υπηρεσίες.Ξεκίνησε με το κλείσιμο του στρατοπέδου, το οποίο έδινε αίσθηση ασφάλειας και προστασίας στους κατοίκους, αφού απείχε μόλις τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα με τα Σκόπια στη Δοϊράνη.

Η Ελληνική Λύση ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς με ποιον τρόπο σκοπεύετε να ενεργήσετε, ώστε να ενισχυθεί η περιφέρεια και μάλιστα η παραμεθόρια, να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των κατοίκων και να νοιώθουν προστατευμένοι και ασφαλείς;

Δείτε παρακάτω την ερώτηση της Ελληνικής Λύσης:

 

Κυριάκου Βελόπουλου, Πρόεδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Προς:          κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

κ. Υπουργό Προστασίας Του Πολίτη

κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

ΘΕΜΑ: «Ερήμωση του Δροσάτου από τις κρατικές υπηρεσίες»

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων το Δροσάτο στον ακριτικό νομό Κιλκίς βιώνει τα τελευταία χρόνια μια συνεχιζόμενη κατάσταση ερήμωσης από τις κρατικές υπηρεσίες.

Ξεκίνησε με το κλείσιμο του στρατοπέδου, το οποίο έδινε αίσθηση ασφάλειας και προστασίας στους κατοίκους, αφού απείχε μόλις τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα με τα Σκόπια στη Δοϊράνη.

Η ερήμωση συνεχίστηκε με το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος και εν συνεχεία με το τοπικό πρακτορείο των ΕΛΤΑ. Οι οικονομικές προϋποθέσεις, που θέτουν τα ΕΛΤΑ καθιστούν απαγορευτική την ανάληψη νέας σύμβασης από κάποιον επιτηδευματία.

Συνεπώς, με την εκάστοτε αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης ή των δημοσίων φορέων, η περιφέρεια και μάλιστα η παραμεθόρια βιώνει τη στέρηση κάποιας ζωτικής σημασίας υπηρεσίας, είτε είναι η φύλαξη των συνόρων, είτε είναι η αστυνόμευση της περιοχής είτε είναι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Με ποιον τρόπο σκοπεύετε να ενεργήσετε, ώστε να ενισχυθεί η περιφέρεια και μάλιστα η παραμεθόρια, να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των κατοίκων και να νοιώθουν προστατευμένοι και ασφαλείς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares