Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

Καθηγητής Γρίβας: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ διέσωσε και την αξιοπρέπεια του ελληνικού κράτους και την ελληνική στρατηγική

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γρίβας εξήρε την πολιτική παρέμβαση της Ελληνικής Λύσης στην Βουλή των Ελλήνων με την οποία πρακτικά ακυρώθηκε η Συμφωνία της χώρας μας το Αζερμπαϊτζάν.

Ο Γρίβας που είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αφού χαρακτήρισε “αξιοθρήνητη” την χλιαρή ανακοίνωση του Υπουργείου εξωτερικών, για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, λέγοντας ως παράδειγμα ότι ήταν σαν η κυβέρνηση να παίρνει θέση σε μια μακρινή σύγκρουση μετάξυ Λάος και Βιρμανίας

Όπως είπε χαρακτηριστικά για την πρωτοβουλία του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου “Η Ελληνική Λύση διέσωσε και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού Κράτους, αλλά και την Ελληνική Στρατηγική του Ελληνικού Κρατούς. Δηλαδή όλες αυτές οι αντιλήψεις ότι κάνουμε μπίζνες με όλους, δεν είναι έτσι. Δεν μπορείς λοιπόν να προδίδεις την υψηλή σου στρατηγική για κάποιες συμφωνιούλες που υποτίθεται ότι θα φέρουν χρήματα στην Ελλάδα, που σιγά μην φέρουν. Δεν μπρούμε για το ευτελές να προδίδουμε το σημαντικότερο. Δεν είναι απλώς ότι το ηθικό μέρος της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Είναι ότι λειτουργεί ως ανύπαρκτο κράτος. Εχει εγκλωβιστεί σε μια λογική αυτοεξάλειχης μετατρέπεται σε γεωπολιτικό φάντασμα, πυρήνας της πολιτικής του οποίου είναι προς θεού μην τσιγκλήσω την Τουρκία.

Στην Ελλάδα κυριαρχεί μια Εθνομηδενιστική παράνοια, κάτι που είναι στρατηγικός κίνδυνος για την Ελλάδα”

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares