Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ: ΝΑΙ σε στρατιωτική απάντηση στην Τουρκία εάν παραβιάσει τα κυρίαρχα δικαιώματα μας…..

Σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την επιτροπή «Ελλάδα 2021», για το ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί της Κυβέρνησης καθώς και για την πρόθεση ψήφου, απαντά η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε για τη Βεργίνα Τηλεόραση η Interview. 

To 56% των Ελλήνων σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview απαντά ότι είναι υπέρ της στρατιωτικής απάντησης στην Τουρκία σε περίπτωση που καταπατήσει τα δικαιώματα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο (83,0%), ενώ σημαντικό ποσοστό, ήτοι 56%, επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έναντι 40% που προτιμούν τη διπλωματική οδό. Την ίδια ώρα το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί πως πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση και των 300 βουλευτών για σύγκρουση με την Τουρκία εάν εκείνη υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. Επίσης, σε ερώτηση σχετική με το έργο της επιτροπής «Ελλάδα 2021» ένας στους δύο πολίτες (50%) όσων ρωτήθηκαν εκφράζει αρνητική κρίση.

Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τα δικαιώματα εξερεύνησης φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου, παραβιάσεις του τουρκικού ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά και  στον Έβρο και τον φράκτη αλλά και την εισβολή της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος στα σύνορα

 

Η Ελλάδα είπε ότι είναι πρόθυμη να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα σύνορά της, εάν είναι απαραίτητο.

 

 

Shares