Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΡΥΘΜΟ ΟΙ ΡΟΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – 156 ΕΙΣΗΡΘΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 24ΩΡΟ….

Τέσσερα διαφορετικά περιστατικά έλαβαν χώρα σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Λέσβο – Το Βερολίνο θέλει να δεχθεί 70  λαθρομετανάστες από  την Ελλάδα


Στη διάσωση και περισυλλογή 156 λαθρομεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα, σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Λέσβο.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 166 λαθρομετανάστες  αποβιβάστηκαν με λέμβους σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν σε Αλεξανδρούπολη και Λέσβο.

Στο μεταξύ, στην πρόθεση του Βερολίνου να δεχθεί 70 ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα προκειμένου να τους φιλοξενήσει σε δομές φιλοξενίας νέων που έχουν κενές θέσεις αναφέρεται η Tageszeitung. «Ο χειμώνας έρχεται και επειδή οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, μια λύση θα ήταν να τους δεχθεί άμεσα το Βερολίνο και άλλα γερμανικά κρατίδια. Η προθυμία υπάρχει: ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μύλερ (SPD) προτίθεται, μετά από διαβούλευση με το αρμόδιο τμήμα νεολαίους του δήμου, να φιλοξενήσει 70 παιδιά και εφήβους. Η κίνηση αυτή έχει και την υποστήριξη των Πρασίνων», γράφει η TAZ.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares