Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

«Η Ελλάδα θα γίνει πανίσχυρη»: Η Τουρκία θα τελειώσει με απλά βήματα…

Ο πλανήτης βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών σε γεωστρατηγικό επίπεδο και μπορεί πολλοί να μην το βλέπουν αλλά η χώρα μας έχει μια μεγάλη ευκαιρία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πια η πανίσχυρη δύναμη που ήταν πριν από 10 χρόνια, χωρίς αυτό να μην σημαίνει ότι δεν παραμένει η νούμερο ένα παγκόσμια δύναμη. Όμως ο Τραμπ έχει μια φιλοσοφία η οποία αρνείται την επέμβαση σε ξένα κράτη με τα όπλα και κατ’ επέκταση την λογική των παρεμβασεων στα εσωτερικά χωρών.

Ας δούμε την Τουρκία. Οι Αμερικανοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα όλα αυτά τα χρόνια που ο Ερντογάν προσεγγίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κι αυτό γιατί οι δύο άνδρες (Τραμπ-Πούτιν) έχουν κοινή λογική, αυτή κατά της παγκοσμιοποίησης.

Από την άλλη οι κυβερνήσεις σε Γαλλία και Γερμανία είναι υπό κατάρρευση κι αυτό τις εμποδίζει να εμπλακουν προς το παρόν σε περίπτωση που δεν τους αρέσει κάτι. Καλώς ή κακώς η χώρα μας πολιτικά είναι πιο σταθερή αυτή την περίοδο.

Τέλος, και η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα. Ήδη η δημοτικότητα του Ερντογάν έχει πέσει, τα εσωτερικά προβλήματα δεν φαίνονται να λύνονται και χωρίς να εννοούμε ότι θα διαμελιστεί το κράτος φαίνεται ότι και η οικονομική κατάρρευση δεν είναι μακριά.

Τί μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να προσεγγίσει τόσο τη Ρωσία, όσο και την Κίνα και την Ινδία (η οποία έχει εχθρό το Πακιστάν, σύμμαχο του Ερντογάν). Όχι στη λογική να φύγει από το ΝΑΤΟ και από το δυτικό άρμα, αλλά να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για τις μελλοντικές αλλαγές και ανακατατάξεις στην παγκόσμια γεωστρατηγική σκακιέρα.

Η Ελλάδα μπορεί να το καταφέρει αυτό και χρειάζεται μια κυβέρνηση που να πιστεύει στην πολυδιάστατη πολιτική, στην δύναμη της Ορθοδοξίας και στο ομοδοξο τόξο. Κι αυτή την περίοδο μόνο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο Κυριάκος Βελόπουλος μπορούν να το εκφράσουν αυτό, μακριά από ιδεολογικες αγκυλώσεις…

Shares