Παρασκευή , 4 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Ελλάδα να αντιγράψει το Ισραήλ και να γίνει «ένα λυσσασμένο σκυλί, πολύ επικίνδυνο για να το ενοχλήσει κανείς»…

Η Ελλάδα να αντιγράψει το Ισραήλ και να γίνει «ένα λυσσασμένο σκυλί, πολύ επικίνδυνο για να το ενοχλήσει κανείς»...

Στο ζωικό βασίλειο επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Εκεί υπερισχύει η φυσική δύναμη. Το θήραμα θα κατασπαραχθεί δίχως συναίσθημα, αφού άλλωστε μιλούμε για ζώα. Ως συναίσθημα δεν εννοούμε μόνο τον οίκτο, αλλά και τη φιλοδοξία.

Η φιλοδοξία άλλωστε δεν είναι συναίσθημα άγνωστο στον γείτονά μας, τον Πρόεδρο Ερντογάν. Σε κάθε περίπτωση όσο κι αν επιθυμούμε στην κοινωνία μας να ομιλούμε για κοινωνίες μακριά από τη ζούγκλα, πάντα κάποιος ισχυρός θα πράττει κάτι που θα μας θυμίζει πως το ζώο (άνθρωπος) βγήκε από τη ζούγκλα, αλλά η ζούγκλα δε βγήκε από τον άνθρωπο.

Η Τουρκία ήταν και είναι και (μάλλον) θα είναι μία χώρα που θα μας δημιουργεί προβλήματα. Αυτό πρέπει πια να γίνει ξεκάθαρο. Ειδικά με τον πανίσχυρο Ερντογάν, με τον υπέρμετρο εγωισμό και τη φιλοδοξία του να μην ικανοποιείται από τα στενά όρια της τουρκικής επικράτειας.

Την ίδια στιγμή η μυωπία της Ευρώπης, τα συμφέροντα της Ρωσίας και η στρατηγική αναδίπλωση των ΗΠΑ δεν αφήνουν περιθώρια προσδοκιών για επέμβαση του μεγάλου παράγοντα.

Ακούγονται από την Ελλάδα επικλήσεις στο Διεθνές Δίκαιο και (στο πλαίσιο αυτό) προσφυγή στη Χάγη. Δυστυχώς όμως η Τουρκία ούτε το Διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζει, ούτε τη Χάγη. Κατά συνέπεια ποιος ο λόγος να πάμε στη Χάγη; Για να ακούσουμε παραλογισμούς του τύπου «δεν έχει υφαλοκρηπίδα η Κρήτη;»

Μία είναι η λύση που φαίνεται πως μπορεί να ανακόψει την τουρκική επιθετικότητα.

Να αντιγράψουμε το Ισραήλ. Τι εννοούμε;

«το Ισραήλ πρέπει να είναι σα λυσσασμένο σκυλί, πολύ επικίνδυνο για να το ενοχλήσει κανείς».

Αυτό είχε πει ο Μοσέ Νταγιάν, Ισραηλινός στρατηγός. Μάλιστα ο Νταγιάν ήταν σοσιαλιστής, ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται το Ισραήλ κάποιες έννοιες.

Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο στην Ελλάδα, ούτε θα τον προκαλέσουμε εμείς με επιθετικότητα.

Πόλεμο προκαλεί η επιθετικότητα της Τουρκίας. Αυτό είναι το δεδομένο κι αντίστοιχα πρέπει η Ελλάδα να πράττει.

Η Ελλάδα να αντιγράψει το Ισραήλ και να γίνει «ένα λυσσασμένο σκυλί, πολύ επικίνδυνο για να το ενοχλήσει κανείς»...

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares