Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Η ΕΥΠ του Μητσοτακη στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης!

Τους κρατικούς αξιωματούχους που έπεσαν θύματα παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ζητάει να μάθει με αίτημά της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες εξελίξεις και όχι μόνο ποινικές, αλλά πολιτικές.

Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα και έχει διασύρει τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, οι εισαγγελείς ζητούν απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις και με αίτημά τους στην ΕΥΠ ζητούν να λάβουν τις διατάξεις για τις «επισυνδέσεις». 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την αποκάλυψη που έκανε το Documento ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για δύο χρόνια, με τον κωδικό «5046c». Καταγεγραμμένες συνομιλίες του υπουργού με πρόσωπα και δημοσιογράφους, είχαν καταγραφεί από τον κοριό της ΕΥΠ.

Παράλληλα, η αποκάλυψη για την παρακολούθηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε αίσθηση. Στο στόχαστρο της ΕΥΠ είχαν μπει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άµυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαµπος Λαλούσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις παρακολουθήσεις των πολιτικών προσώπων είχε εγκρίνει η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, η οποία δεν αποκλείεται να μπει και εκείνη στο στόχαστρο των ερευνών της Εισαγγελίας.

Έφοδοι της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Νωρίτερα έγινε γνωστό από το ΑΠΕ, η Εισαγγελία οργάνωσε εφόδους της Υπηρεσίας Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε εταιρίες, γραφεία και πιθανότατα και σπίτια στελεχών εμπλεκόμενων εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση –Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος– στην εντολή προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμπεριέλαβαν εφόδους, μεταξύ άλλων εταιριών, και στην Intellexa, η οποία εμπορεύεται το λογισμικό Predator, αλλά και στην Krikel η οποία φαίνεται να έχει άμεση σύνδεση με την πρώτη αναφερόμενη εταιρία.

Οι υπόλοιποι έλεγχοι που οργανώθηκαν από τους δύο εισαγγελείς φαίνεται να αφορούν εταιρίες και πρόσωπα που επίσης συνδέονται είτε απευθείας με τις δύο βασικές εταιρίες είτε μέσω φυσικών ή νομικών προσώπων, όπως για παράδειγμα περιπτώσεις που εμφανίζεται κοινή έδρα ή κοινά πρόσωπα στη μετοχική τους σύνθεσή τους. Έτσι φαίνεται πως έφοδοι έγιναν και σε σπίτια προσώπων που τέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας καθώς οι εισαγγελείς έχουν στη διάθεσή τους κάποια δεδομένα για πειστήρια που ενδέχεται να βρεθούν τα οποία πιθανότατα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υπόθεση.

Οι εισαγγελείς παράλληλα συνεχίζουν την έρευνά τους και αξιοποιούν όλα τα δεδομένα που συλλέγουν ενώ περιλαμβάνουν στο φάκελο κάθε στοιχείο που προκύπτει από δημοσιογραφική έρευνα αλλά και άλλα που φαίνεται να προκύπτουν από διάφορες πηγές, ώστε να αξιολογηθούν και να μελετηθούν όλα.

Όλα δείχνουν ότι στενεύει πλέον ο κλοιός γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας, φρόντισε να λάβει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares