Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Η ΕΕ ετοιμάζεται να πουλήσει “τρέλα” στον Ορμπάν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στα κράτη μέλη της ΕΕ το πάγωμα της εκταμίευσης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουγγαρία λόγω των καταγγελιών για δήθεν διαφθορά(ενώ η Ελλάδα είναι “καθαρή”)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στα κράτη μέλη της ΕΕ το πάγωμα της εκταμίευσης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουγγαρία λόγω των καταγγελιών για διαφθορά και παραβιάσεις των αρχών του κράτους δικαίου αναμένοντας να τεθούν σε εφαρμογή οι υποσχεθείσες μεταρρυθμίσεις.

«Η Ουγγαρία έχει δεσμευτεί να ενημερώσει την Επιτροπή για την εφαρμογή των μέτρων για την διαχείριση της κατάστασης έως τις 19 Νοεμβρίου. Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και θα ενεργήσουμε ανάλογα», δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Οικονομικό Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν.

«Η σημερινή απόφαση είναι μια σαφής ένδειξη της αποφασιστικότητας της Κομισιόν να προστατεύσει τον προϋπολογισμό της ΕΕ και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή της για να διασφαλίσει αυτόν τον σημαντικό στόχο», είπε ο ίδιος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ασκήσει επί μακρόν κριτική για την εκτεταμένη διαφθορά στην Ουγγαρία. Μια έκθεση του Ιουλίου έκανε λόγο για «ένα περιβάλλον όπου οι κίνδυνοι από τις πελατειακές σχέσεις, την ευνοιοκρατία και την οικογενειοκρατία στα ανώτερα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί» (κάτι που υπάρχει έντονα στην Ελλάδα, αλλά…η Ουγγαρία τους ενόχλησε…).

 

Υπό την προεδρεία του Ορμπάν μειώθηκε το νεοταξικό στοιχείο, ενώ έχει αυξηθεί σε δραματικό βαθμό το δημογραφικό με γηγενείς, παρέχοντας τους κίνητρα σε ζευγάρια, αλλά και στην ασφάλεια χάριν της εφαρμογής σκληρών αντιμεταναστευτικών πολιτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsbomb.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares