Τρίτη , 2 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Η ΕΕ αποδοκιμάζει το μπλόκο Τραμπ στα ταξίδια των Ευρωπαίων στις ΗΠΑ…

Πυρά κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού τα σύνορα των ΗΠΑ για ένα μήνα σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη -πλην της Βρετανίας – εξαπέλυσε η ηγεσία της ΕΕ…

Σε δήλωσή τους οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνουν ότι η πανδημία συνιστά μια «παγκόσμια κρίση, που δεν περιορίζεται σε κάποια ήπειρο και απαιτεί μάλλον συνεργασία παρά μονομερείς δράσεις». Και συνεχίζουν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδοκιμάζει το γεγονός ότι η απόφαση των ΗΠΑ για επιβολή απαγόρευσης ταξιδιών ελήφθη μονομερώς και χωρίς διαβουλεύσεις».

Στη Βρετανία ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ αντιμετώπισε με σκεπτικισμό την απόφαση του Τραμπ υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι παρεμβάσεις όπως το κλείσιμο των συνόρων ή η απαγόρευση των ταξιδιών θα έχουν ουσιαστική επίπτωση στην εξάπλωση» του κορωνοϊού. Μιλώντας στο BBC ο Βρετανός ΥΠ ΟΙΚ άφησε να εννοηθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανάλογο μέτρο, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις «αναφορικά με τις απαγορεύσεις πτήσεως καθοδηγούνται πάντοτε από την επιστήμη». Και επσήμανε ότι η απόφαση τραμπ «θα έχει σημαντική επίπτωση» στη βρετανική οικονομία, αλλά «προσωρινά».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares