Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Ε.Ε. υιοθετεί παγκόσμια στρατηγική για την Υγεία

Ηγετικό ρόλο στον τομέα της Υγείας παγκοσμίως διεκδικεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη νέα στρατηγική που πρόκειται να υιοθετήσει η Κομισιόν.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν αναμένεται στις 30 Νοεμβρίου να υιοθετήσει την Παγκόσμια Στρατηγική της ΕΕ για την Υγεία. «Θέλουμε να διαμορφώσουμε τον ηγετικό ρόλο της Ε.Ε. στον τομέα της υγείας παγκοσμίως, απέναντι σε ένα ολοένα και πιο προκλητικό γεωπολιτικό τοπίο» τόνισε ο κ. Σχοινάς μιλώντας στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον κορονοϊό.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι γενικοί στόχοι αυτής της Στρατηγικής αφορούν στην επίτευξη της καθολικής κάλυψης υγείας, στην ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στην επένδυση σε υγιή τρόπο ζωής, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της προσέγγισης «Team Europe». Eπίσης, ο κ. Σχοινάς επισήμανε την ανάγκη για σωστό υπόβαθρο διακυβέρνησης, κάτι που «απαιτεί ισχυρό και υπεύθυνο πολυμερές σύστημα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στον πυρήνα του».

Αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, ωστόσο «ο ιός εξελίσσεται και μεταλάσσεται» και πρέπει να παραμείνει στο επίκεντρο.

newsbomb.gr

Shares