Πέμπτη , 21 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Η Δούρου δεν μπορεί να είναι υποψήφια βουλευτής -Η παράπλευρη απώλεια λόγω πρόωρης κάλπης….

Ενα από τα απρόσμενα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, που αιφνιδίασαν τον ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην απόφαση για εκλογές στις 7 Ιουλίου, είναι και η «παράπλευρη απώλεια» της Ρένας Δούρου.


Για την απερχόμενη περιφερειάρχη έκλεισαν οι πόρτες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπορεί πλέον να θέσει υποψηφιότητα -ακόμη και αν το ήθελε – για υποψήφια βουλευτής.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα
Και αυτό γιατί -όπως ρητά αναφέρει το άρθρο 56 του Συντάγματος ως προς τα κωλύματα εκλογιμότητας – οι περιφερειάρχες δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι κατά την διάρκεια της θητείας τους – ακόμη και αν παραιτηθούν.

«Τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν».

Θα αξιοποιηθεί στο κόμμα;
Αυτό σημαίνει ότι η Ρένα Δούρου δεν μπορεί να είναι υποψήφια καθώς η θητεία της λήγει τυπικά τον Σεπτέμβριο, οπότε και παραδίδει στον νέο Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη. Ωστόσο, αν οι εκλογές διεξάγονταν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του Πρωθυπουργού, τον Οκτώβριο, θα μπορούσε να είναι υποψήφια. Ως εκ τούτου, ο Αλέξης Τσίπρας σκέπτεται να αξιοποιήσει την Ρ. Δούρου στο κόμμα.

 

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares