Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η Δούμα επεξεργάζεται σχέδιο για υψηλότερη φορολόγηση

Πρόεδρος Ρωσικής Δούμα: Το πλαφόν της Δύσης στις τιμές ενέργειας θα αποτύχει, η τιμή θα αυξηθεί

Ο Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, δήλωσε ότι η ρωσική κάτω βουλή ετοιμάζει νόμο για την εισαγωγή υψηλότερης φορολογίας στους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

“Εργαζόμαστε για τις κατάλληλες αλλαγές στη νομοθεσία”, δήλωσε.

Ο αριθμός των Ρώσων που έχουν φύγει από την έναρξη του πολέμου δεν είναι σαφής.

Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έως και 700.000 είχαν φύγει μετά την ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου για κινητοποίηση με σκοπό την επιστράτευση έως και 300.000 ατόμων. Η κυβέρνηση απέρριψε τότε τον αριθμό αυτό.

Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων 13% της Ρωσίας παρακρατείται αυτόματα από τους εγχώριους εργοδότες. Οι Ρώσοι που εργάζονται στο εξωτερικό και είναι φορολογικοί κάτοικοι της Ρωσίας πρέπει να καταβάλλουν τον φόρο αυτόνομα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία της Ρωσίας.

“Είναι απολύτως κατανοητό γιατί έφυγαν”, δήλωσε ο Βολόντιν. “Όσοι συνειδητοποίησαν ότι έκαναν λάθος έχουν ήδη επιστρέψει. Οι υπόλοιποι πρέπει να καταλάβουν: η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας δεν υποστηρίζει την πράξη τους και πιστεύει ότι πρόδωσαν τη χώρα τους, τους συγγενείς και τους φίλους τους”.

Shares