Τρίτη , 1 Δεκεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η ΔΙΔΑΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ…

Η ΔΙΔΑΧΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ...

Ο ψευτοσουλτάνος Ερντογάν προκαλεί όλο τον κόσμο. Και επειδή ο κόσμος της Δύσης δείχνει μουδιασμένος και ανήμπορος να αντιδράσει ,τόσο και φουντώνει η αλαζονεία και η προκλητικότητα του αλλοπαρμένου Οθωμανού εξωμότη…Αν η παραπαίουσα Δύση είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να τον συνετίσει, ο τελευταίος, καλό θα ήταν να εντρυφήσει στην αχαιοελληνική φιλοσοφία ,αν μπορεί βέβαια …Θα του έκανε σίγουρα καλό και θα τον απέτρεπε από την με μαθηματική ακρίβεια επερχόμενη καταστροφή του…

Γιατί η άρρηκτη “Τετρακτίς” της παγκόσμιας συμπαντικής τάξης ,αν τυχόν εγκύψει σε αυτήν, προειδοποιεί τόσο αυτόν όσο και τους εκούσιους συνεργούς του.Ύβρις -Ατη-Νέμεσις-Τίση, μια αδιάσπαστη νομοτελειακά δομημένη αλυσίδα ,με διαχρονική αιώνια ισχύ.
Και άλλοι υπήρξαν αλαζόνες και άλλοι θέλησαν, γιατί έτσι νόμισαν ,ότι μπορούσαν να ξεπεράσουν το “μέτρο”. Όμως η “Ύβρις” των ,μετουσιωμένη σε ανόητη αλαζονεία τους οδήγησε στην ” Άτη” ,στην παράνοια ,αφού θέλησαν να το παίξουν “θεοί”…Και τότε η παγκόσμια συμπαντική τάξη ενεργοποιεί τον φυσικό Νόμο της Νέμεσης .Της (Θείας)τιμωρίας για εκείνους τους “μωρούς” που θέλησαν να πάνε ενάντια στην φύση ,να ξεπεράσουν το μέτρο, για να δείξουν δήθεν, ότι περιβάλλονται από θεϊκή δύναμη και μπορούν να τα ισοπεδώνουν όλα …Δεν υπάκουσε ο εις τας δυσμάς του βίου του παράφρων Ερντογάν στους Νόμους της φύσεως .Επέδειξε προκλητική αλαζονεία μετατρέποντας το παγκόσμιο σύμβολο της Χριστιανοσύνης και Ορθοδοξίας σε τζαμί…Και άλλοτε πριν από αιώνες επέδειξε Ύβριν προς την παγκόσμια συμπαντική τάξη ένας άλλος δικτάτωρ και επαρμένος στρατηγός, ο εξ Ανατολών επίσης εφορμών, ο βασιλιάς των Περσών Ξέρξης …Και όμως αν και με τριπλάσιο και πλέον στρατό τελικά υπέστη ταπεινωτική ήττα σε Σαλαμίνα και Μαραθώνα … Κι ας ήθελε να μαστιγώσει την θάλασσα για να πάψει να είναι τρικυμισμένη, προκειμένου να περάσει ο πολυπληθής στρατός του…Όμως δεν τελειώνουν όλα με την Νέμεση. Ακολουθεί η Τίσις ή Τισιφόνη μια από τις ερινύες της αρχαιότητας ,που σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική γραμματεία περιέχει εκτός από την τιμωρία και την καταστροφή. Ακόμη και ο άτρωτος Αχιλλέας στην επική μονομαχία του με τον γενναίο Έκτορα ,Ύβριν διέπραξε έναντι των Θεών, όταν σκοτώνοντας τον, δεν σεβάστηκε αλλά σκύλευσε το άψυχο σώμα του, περιφέροντας το δεμένο πίσω από το άρμα του. Έτσι δεν άργησε το φαρμακερό βέλος του Πάρη να πλήξει την “αχίλλειο πτέρνα “του, εκπληρώνοντας τον Νόμο του “αντιπεπονθότος”. Νέμεση και Τίσις συμπλήρωσαν τότε τον συμπαντικό κύκλο της “υπέρβασης του μέτρου”!

Αυτή την αδιάσπαστη αλυσίδα έχει να αντιμετωπίσει ο μωροφιλόδοξος “Έρντο”, οδηγώντας ταυτόχρονα τον λαό του σε μια ανείπωτη οικονομική και στρατιωτική καταστροφή. Όσο εκείνος και οι ολιγοφρενείς πιστοί του βεβήλωναν το σύμβολο της Ορθοδοξίας ,την θρυλική Αγία Σοφία ,προσευχόμενοι υπό τους ήχους του Ισλάμ, η τουρκική λίρα κατρακυλούσε σε σχέση με το Ευρώ…Δεν έχει δυστυχώς αντιληφθεί την επερχόμενη καταστροφή, αφού συνεχίζει να έχει ανοιχτές πληγές στην Συρία ,στο Κουρδιστάν αλλά τώρα και στην Λιβύη και το Ελληνικό Αιγαίο…ενώ η ανεξέλεγκτη πανδημία του κορωνοιού θερίζει με νεκρούς στην γείτονα χώρα …
Η πρωτοφανής Ύβρις απέναντι στην παγκόσμια συμπαντική τάξη σε συνδυασμό με την “Άτη”, την παράφρονα κόρη του Δία ,θα οδηγήσει αυτόν και τον λαό του σε απερίγραπτη τιμωρία και καταστροφή. Μακάρι το κείμενο αυτό να έφτανε στα χέρια σου “Έρντο”. Μακάρι να το διάβαζες με συντριβή καρδιάς και σκέψης …Ίσως απέφευγες τον όλεθρο ,που έρχεται ταχύτατα… Είδες “Ερντο” ,πόσο χρήσιμη είναι η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία..;!

 

Από τον Ηλία Ν.Ηλιακόπουλο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares