Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Διαφθορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία του κόσμου στην εποχής μας- Γιατί διεφθάρη;..

Η Διαφθορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία του κόσμου στην εποχής μας- Γιατί διεφθάρη;..

Μελέτη δημοσιευμένη το 2015 που αναλύει τι συνέβη στο σκάνδαλο της γρίπης των χοίρων.

Εαν δεν μελετήσουμε την ιστορία, επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Μας βοηθάει να μην έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Περίληψη για το θέμα του ΠΟΥ

Μετάφραση Ευαγγέλου Μπλάνα Μαριάννα Bιοχημικός ΜSc

Στην επιστημονική κοινότητα είναι γενικά αποδεκτό ότι οι μετα-αναλύσεις (συστηματικές ανασκοπήσεις) είναι ακριβέστερες από τις μεμονωμένες μελέτες και οι ανεξάρτητες μελέτες περισσότερο αξιόπιστες από τις μελέτες της εκάστοτε βιομηχανίας. Είναι επομένως κατανοητό ότι οι ανασκοπήσεις  Cochrane, οι μετα-αναλύσεις που βασίζονται σε άκαμπτο πρωτόκολλο και ανεξάρτητη προέλευση, έχουν την υψηλότερη ποιότητα στην ιατρική έρευνα.

Επομένως, είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι ανασκοπήσεις  Cochrane φαίνεται να έρχονται σε συστηματική σύγκρουση με τις πληροφορίες και τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ορισμένα φάρμακα και εμβόλια που συνιστώνται από τον ΠΟΥ, ιδιαίτερα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ψυχιατρική, βρίσκονται σύμφωνα με τις ανασκοπήσεις Cochrane  να είναι επιβλαβή και χωρίς σημαντικό κλινικό αποτέλεσμα.

Oι συστάσεις αυτές, τις οποίες  ακολουθούν πολλοί άνθρωποι στα κράτη μέλη, θα μπορούσαν πράγματι να οδηγήσουν τους ασθενείς να πάρουν λάθος φάρμακο και πολλοί ασθενείς να έχουν σοβαρές παρενέργειες λόγω αυτών των φαρμάκων.

Για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος της δημόσιας υγείας συνιστάται να αναθεωρηθεί το σύστημα του ΠΟΥ, το οποίο στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ευάλωτο στα συμφέροντα της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Πιστεύουμε συνεπώς ότι οι συστάσεις του ΠΟΥ σχετικά με την ιατρική στον «κατάλογο των βασικών φαρμάκων» και σε άλλους καταλόγους φαρμάκων είναι προκατειλημμένες και δεν είναι αξιόπιστες ως πηγή πληροφοριών για την ιατρική.

Εισαγωγή

«Η πιθανή σημασία της πρόκλησης ήταν σαφής για το Fukuda: η έναρξη μιας καταστροφικής πανδημίας, στην οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΠΟΥ, περίπου  2,0 και 7,4 εκατομμυρία θα μπορούσαν να πεθάνουν – υποθέτοντας ότι η πανδημία ήταν σχετικά ήπια.

Αλλά εάν ο νέος ιός αποδειχθεί πολύ επιθετικός όσο αυτός που πυροδότησε την ισπανική γρίπη το 1918, ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να φτάσει τα δεκάδες εκατομμύρια ». [29]

29 Απριλίου 2009: Ο WHO θέτει την προειδοποίησή του στην φάση 5, το τελευταίο στάδιο πριν από μια πανδημία.

Απρίλιος 30, 2009: Η Αίγυπτος αρχίζει να σκοτώνει όλους τους οικιακούς χοίρους στη χώρα. Η γαλίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιωμάτα των ζώων Brigitte Bardot ικετεύει τον Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να σταματήσει τη μαζική σφαγή, αλλά οι εκκλήσεις της δεν είναι επιτυχείς.

4 Μαΐου 2009: Στο Μεξικό, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στα τέσσερα πρωταθλήματα της χώρας γίνονται χωρίς θεατές. Ο νομοθέτης στη δυτική Γερμανία του Σάαρλαντ επιβάλλει απαγόρευση στο φιλί ως μορφή χαιρετισμού. Der Spiegel [1,2].

Οκτώμβριος 9, 2009: Ο Wolf-Dieter Ludwig, ογκολόγος και πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμάκων της Γερμανικής Ιατρικής Εταιρείας, λέει: «Οι αρχές υγείας έχουν πειστεί για μια εκστρατεία από τις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούν σαφώς μια υποτιθέμενη απειλή για να κερδίσουν χρήματα «[1, 2].

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) καθοδηγεί τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας 194 κρατών μελών και αρκετές άλλες χώρες σχετικά με τη χρήση φαρμακολογικών φαρμάκων, εμβολίων και τη χρήση μη φαρμακευτικής ιατρικής (ψυχοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, εναλλακτική ιατρική (CAM) κ.λπ.). Πριν από δέκα χρόνια, ο ΠΟΥ άλλαξε τη οικονομική του πολιτική και επέτρεψε να εισέλθει ιδιωτικό χρήμα στο σύστημά του, αντί να χρηματοδοτείται μόνο από τα κράτη μέλη.[3,4]. Ο ΠΟΥ έχει από τότε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία στη συγκέντρωση κεφαλαίων και τώρα λαμβάνει περισσότερο από το ήμισυ του ετήσιου προϋπολογισμού του από ιδιωτικές πηγές [3,4]. Ο Μπιλ Γκέιτς έδωσε, για παράδειγμα, περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στον ΠΟΥ [4]. Το νέο σύστημα ιδιωτικής χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) έχει φέρει τον ΠΟΥ πολύ πιο κοντά στη φαρμακοβιομηχανία.

Αυτή η αλλαγή της πολιτικής του εξαναγκάζει την επιστήμη να υπηρετεί την φαρμακευτική βιομηχανία για να έχει πρόσβαση στα χρήματά της. Ελπίζω να κάθεστε, επειδή μπορεί να πέσετε κάτω από μια μεγάλη έκπληξη.

Η γενικός διευθυντής Margaret Chan, έχει βαθμολογηθεί ως η 30η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο από το περιοδικό Forbes [5] και αυτό το γεγονός μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για τη δύναμη για την οποία θέλω να μιλήσω.

Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού στον πλανήτη Γη λίγο ή πολύ εμπνέεται από τις συμβουλές και τις συστάσεις του ΠΟΥ. Εκτιμούμε ότι 350 εκατομμύρια ασθενείς – ο άρρωστος πληθυσμός των μεγάλων πόλεων των πλουσίων κρατών μελών – λαμβάνουν ιατρική θεραπεία με φάρμακα μερικώς ή βασικά, βάσει συστάσεων του ΠΟΥ.

Πιστεύουμε ότι ο ΠΟΥ είναι προκατειλημμένος όσον αφορά τα φαρμακευτικά φάρμακα. Είναι αυτονόητο για εμάς, όταν συγκρίνουμε τις συστάσεις στους κατάλογους των φαρμάκων του ΠΟΥ – δηλαδή στον κατάλογο βασικών φαρμάκων [6] του ΠΟΥ με τις συστάσεις ανεξάρτητων ερευνητών που αναλύουν τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις των φαρμάκων και των εμβολίων, όπως και για παραδείγματα των ανασκοπήσεων Cochrane.

Οι ανασκοπήσεις Cochrane είναι μια αναγνωρισμένη πηγή γνώσεων στην ιατρική, επειδή αυτές οι μετα-αναλύσεις προέρχονται από 3.000 ανεξάρτητους γιατρούς και ερευνητές του οργανισμού Cochrane, οι οποίοι στην ανελαστική υπηρεσία τους για την ανθρωπότητα τεκμηριώνουν την επίδραση σχεδόν όλων των φαρμάκων και εμβολίων και επίσης εκατοντάδων ή περισσότερων από διάφορους τύπους μη φαρμακευτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης ποικιλίας εναλλακτικών θεραπειών(CAM) [7].

Από τα σχόλια του Cochrane, τα οποία οι περισσότεροι ερευνητές θεωρούν ως πολύ πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για την ιατρική, από τα δεδομένα που προέρχονται από την ίδια τη φαρμακευτική βιομηχανία, έρχονται σε έντονη σύγκρουση με τις συστάσεις του ΠΟΥ στους καταλόγους των φαρμάκων του. Οι μετα-αναλύσεις  Cochrane έχουν συστηματικά βρεί μικρότερη αποτελεσματικότητα και μεγαλύτερη βλάβη από τα φαρμακευτικά φάρμακα από ό,τι η φαρμακευτική βιομηχανία, όταν καταγράφει τα δικά της προϊόντα, ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται τα δεδομένα της ίδιας της βιομηχανίας [8].

Πολλά φάρμακα που απαριθμούνται στους κατάλογους των φαρμάκων του ΠΟΥ, όπως το μοντέλο των βασικών φαρμάκων του ΠΟΥ [6], δεν έχουν αποτελεσματικότητα ως φάρμακα σύμφωνα με τις ανασκοπήσεις του Cochrane, δεδομένου ότι τα φάρμακα αυτά είναι επικίνδυνα, επιβλαβή και χωρίς σημαντικά οφέλη για τον ασθενή. Μπορείτε ακόμη να δείτε  ότι η έλλειψη δράσης και ο κίνδυνος από αυτά τα φάρμακα είναι καλά τεκμηριωμένα!

Ένα παράδειγμα φαρμάκων επιβλαβών για τους ασθενείς περιλαμβάνει την κυτταροτοξική χημειοθεραπεία, η οποία έχει αρνητική επίδραση στην ποιότητα ζωής και την επιβίωση του ασθενούς με καρκίνο, όπως διαπίστωσε ο Ulrich Abel ήδη το 1991 [9-11]. Άλλα παραδείγματα είναι η έλλειψη βελτίωσης της ψυχικής κατάστασης των ψυχικά ασθενών ασθενών με αντιψυχωτικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα που βρέθηκαν στις πρόσφατες ανασκοπήσεις του Cochrane [12,13], και η πρόσφατα τεκμηριωμένη έλλειψη αποτελεσμάτων του εμβολίου της γρίπης [ 14] και των φαρμάκων για την γρίπη [15].

Οι ανεξάρτητες μετα-αναλύσεις είναι υψίστης σημασίας και τα αποτελέσματα από τέτοιες μελέτες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τόσο στους καταλόγους των φαρμάκων του ΠΟΥ όσο και στους εθνικούς καταλόγους φαρμάκων και όχι τα αποτελέσματα και τα δεδομένα από αναλύσεις που προέρχονται απευθείας από τη φαρμακευτική βιομηχανία [8,16] .

Οι υπέυθυνοι του κινήματος Cochrane επέκριναν ανοικτά τη φαρμακευτική βιομηχανία για τον χρηματισμό και τη χειραγώγηση των ερευνητών και την εξαπάτηση με το σχεδιασμό και τα αποτελέσματα της τυχαιοποιημένης ελεγχόμενης δοκιμής (RCT) -test που τεκμηριώνει τις επιδράσεις των φαρμάκων τους [8].

Ο Δανός διευθυντής του Nordic Cochrane Center κατήγγειλε ανοιχτά τις ΄΄εγκληματικές πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας΄΄ [8] και κατέγραψε στο βιβλίο του το πρόβλημα ότι η ΄΄Big Pharma΄΄ έχει ήδη θανατώσει πολλούς ασθενείς και έχει προκαλέσει βλάβες στους ασθενείς από τη χρήση δηλητηριωδών, ανεπαρκώς τεκμηριωμένων και αναποτελεσματικών φαρμάκων [8]

Πρόσφατα σκάνδαλα, όπως το σκάνδαλο της γρίπης των χοίρων το 2009, έδειξαν ότι ο ΠΟΥ δυστυχώς υποκύπτει εντελώς στην ισχύ της φαρμακευτικής βιομηχανίας [1,2,17-59]. Με το σκάνδαλο της γρίπης των χοίρων αποκτήσαμε επίσης σημαντική εικόνα για το πώς λειτουργεί το σύστημα του ΠΟΥ. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από τα γεγονότα που βγήκαν σε κοινή γνώση κατά τη διάρκεια αυτού του σκανδάλου.

Στις 11 Ιουνίου 2009, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια τρομερή και θανατηφόρα πανδημία γρίπης [17,19,23,27-29, 38,41,42,58] με εκατομμύρια ανθρώπους να προβλέπεται να πεθάνουν στη χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη εποχή. Σε όλο τον κόσμο, περισσότερες από διακόσιες χώρες προετοιμάστηκαν για μια πανδημία, ανάλογη της πανώλης ή της ισπανικής γρίπης, η οποία κατά τους επόμενους μήνες θα μπορούσε να στοιχίση τη ζωή 40 εκατομμυρίων ανθρώπων περίπου – όπως συνέβη κατά την Ισπανική Γρίπη τα έτη 1918-1919 μετάτον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2009 έκλεισαν ξαφνικά τα εθνικά σύνορα, χιλιάδες δημόσιοι χώροι συνάντησης, όπως εστιατόρια, καφετέριες και βιβλιοθήκες σε πολλές χώρες, έκλεισαν και εκατομμύρια ταξιδιώτες απαγορευόταν να μπούν στις χώρες της Ασίας, εάν είχαν πυρετό ή κοινό κρυολόγημα [27-29,38,41,42,58]. Πολλοί άνθρωποι που ταξίδευαν έχαναν τον χρόνο τους, λόγω της έκτακτης ανάγκης σε υγειονομικούς ελέγχους και γιατρούς, νοσοκομεία και τα Υπουργεία Υγείας πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να στέλνουν τους ασθενείς σπίτι τους . Πολλές χώρες άρχισαν να αγοράζουν εμβόλια για την γρίπη ή αντιγριπικά φάρμακα και να ξοδεύουν τεράστια ποσά δολαρίων [1,2,17-59]. Η φαρμακευτική βιομηχανία είχε πράγματι καλές μέρες.

Καθώς ο κόσμος αντέδρασε στην απειλή συνεχίζοντας να αγοράζει απίστευτες ποσότητες εμβολίων κατά της γρίπης και αντιγριπικών φαρμάκων, ξεκίνησε μια συζήτηση στα επιστημονικά μέσα όπως το Βρετανικό Ιατρικό Περιοδικό (BMJ) [15-25] και λίγο αργότερα επίσης στα δημόσια μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως [1,2,24-59]. Ξαφνικά, ο ΠΟΥ κατηγορήθηκε ότι ΄΄φώναζε λύκος λύκος΄΄ [23] για να υποστήριξει τη φαρμακοβιομηχανία [1,2,14-25].

Αποδείχθηκε ψευδής συναγερμός και η επιδημία της γρίπης των χοίρων το 2009 δεν προκάλεσε πολλές περιπτώσεις θανάτων όπως αρχικά αναμενόταν [12,13,15-25]. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ΠΟΥ γνώριζε αυτό το γεγονός ήδη από  ΠΡΙΝ η γενική διευθύντρια Μαργαρίτα Τσαν κηρύξει την πανδημία. Αυτό μπορεί να φανεί από το γεγονός ότι ο ΠΟΥ, μόλις ένα μήνα πριν από την κήρυξη της πανδημίας, άλλαξε τον ορισμό της «πανδημίας» από το να σημαίνει «εκατομμύρια θανάτους» αλλά πανδημία σημαίνει απο εδώ και πέρα μια επικίνδυνη λοίμωξη που εξαπλώνεται παγκοσμίως [ 2,14-25,28,29].

Το 2010, ορισμένοι εκπρόσωποι κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, καθώς και αρκετοί διεθνείς οργανισμοί, δηλαδή το Συμβούλιο της Ευρώπης, συμφώνησαν ότι ο ΠΟΥ είχε προκαλέσει διεθνή πανικό και καταστροφή δηλώνοντας τα πιο ήπια συμπτώματα από , το A / H1N1 σαν Γρίπη των χοίρων και ότι είναι μια πανδημία που απειλεί την ανθρωπότητα. Το Συμβούλιο της Ευρώπης επεσήμανε σε μια τρομερή έκθεση ότι  η αιτία όλων των προβλημάτων του ΠΟΥ, ήταν η συνεργασία του με τις βιομηχανίες.

Η συναρπαστική συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares