Σάββατο , 1 Απριλίου 2023
Τελευταία Νέα

Η ΔΕΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ENEL ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Σε καιρό σφοδρής οικονομικής κρίσης για τα Ελληνικά νοικοκυριά η ΔΕΗ εξαγόρασε την Ιταλική ENEL στη Ρουμανία, προκειμένου να επεκτείνει λέει τις δραστηριότητες της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας.


Το τίμημα της εξαγοράς είναι στα 1,26 δισ. ευρώ και η ΔΕΗ θα δανειστεί για ν’ αποπληρώσει αυτή της την επιλογή καθώς δεν διαθέτει το ποσό. Μάλιστα ο πρώτος δανεισμός αφορά σε 800 εκ. ευρώ με πενταετές δάνειο όχι μόνο απο Ελληνικές αλλά και απο ξένες τράπεζες.
Κάπως έτσι με τα μεγαλόπνοα σχέδια των golden boys της πολύπαθης επιχείρησης Ηλεκτρισμού, η Ελλάδα, λέει, καθίσταται κυρίαρχος παίχτης στην Ν.Α, Ευρώπη και διπλασιάζει την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος απο Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Κι όλα αυτά όταν είναι γνωστό ότι το παλιό και ταλαιπωρημένο δίκτυο Μεταφοράς Ενέργειας στην Ελλάδα, δεν σηκώνει ούτε το μισό της παραγωγής απο τις ΑΠΕ στην Ελλάδα.
Δηλαδή η Ελλάδα θα παράγει και θα διανέμει ηλεκτρικό ρεύμα για τη Ρουμανία και τα Βαλκάνια, αλλά κανείς δεν εγγυάται ότι αυτή η δραστηριότητα θα είναι κερδοφόρα και θα οδηγήσει σε οποιοδήποτε όφελος τα Ελληνικά νοικοκυριά που εξακολουθούν να πληρώνουν το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares