Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023

Η Δανία ξεκίνησε την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16

Η Δανία ξεκίνησε την εκπαίδευση οκτώ Ουκρανών πιλότων στα F-16

Η Δανία ξεκίνηε την εκπαίδευση οκτώ Ουκρανών πιλότων πάνω στα F-16 στο πλαίσιο της δέσμευσής της να δωρίσει αεροσκάφη στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι δανικές ένοπλες δυνάμεις την Τρίτη σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Δανία και η Ολλανδία δεσμεύτηκαν την Κυριακή να δωρίσουν αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, εκπληρώνοντας μια μακροχρόνια επιθυμία της Ουκρανίας, γεγονός το οποίο, όπως λέει, θα συμβάλει στην ενίσχυση της αεράμυνας και θα βοηθήσει στην αντεπίθεσή της κατά της ρωσικής εισβολής.

Οι οκτώ πιλότοι έφτασαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση της Δανίας στο Skrydstrup μαζί με 65 άτομα προσωπικό που θα εκπαιδευτούν στη συντήρηση των F-16, ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις της Δανίας σε ανακοίνωσή τους.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει επίσης στην εκπαίδευση πιλότων της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας για τα αεροσκάφη F-16, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Δανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με 19 αεροσκάφη F-16 και θα παραδώσει τα πρώτα έξι αεροσκάφη γύρω στην Πρωτοχρονιά.

Η Ολλανδία, η οποία διαθέτει 42 F-16, δεν έχει ακόμη αποφασίσει πόσα αεροσκάφη θα προμηθεύσει στην Ουκρανία.

Η Δανία διαθέτει επί του παρόντος 43 αεροσκάφη F-16 και για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει πόσα από αυτά είναι ενεργά, ανέφερε η δανική ανακοίνωση.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares