Δευτέρα , 17 Μαΐου 2021
Τελευταία Νέα

Η χώρα καταρρέει από τον Κορωνοϊο και ο Κικίλιας πίνει καφέ στην Ακρόπολη

Έναν φίλο του καλό συνάντησε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τον συνόδευσε μάλιστα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Μιλάμε για τον Ελληνοαμερικανό υφυπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Μάικλ Κράτσιο. Ο υπουργός Υγείας γνωρίστηκε με τον υφυπουργό μερικά χρόνια πριν στον Λευκό Οίκο, όταν ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας, και από τότε κρατούν επικοινωνία.

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων – Κατέληξε 71χρονη στους 388 οι νεκροί

Αυξάνονται οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ χθες ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει πέντε νέους θανάτους ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 388. Την τελευταία της πνοή άφησε τα ξημερώματα 71χρονη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 9 Σεπτεμβρίου και διασωληνώθηκε, ενώ στις 22 του μήνα εισήχθη στη ΜΕΘ. Σημειώνεται ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πέντε νέους θανάτους στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχονται στους 388.

Μπορεί σήμερα οι επικουρικοί γιατροί να μην συνάντησαν τον Βασίλη Κικιλία, και να έφαγαν ξύλο, αλλά αν διάβαζαν ειδήσεις θα μπορούσαν να τον βρουν εχθές (Τριτη 29/9/2020) που πήγε για καφέ στην Ακρόπολη με φίλο του για ένα χαλαρό καφεδάκι

“Με χτύπησαν ΜΑΤ στα γεννητικά όργανα” καταγγέλει ο Γιαννακός  

Παρά την υπόσχεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι λόγω κορωνοϊου θα μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί, τελικά το μόνο που πήραν ήταν ανανέωση για 90 μέρες μέχρι τέλος του έτους. Αντί μονοποίησης, όμως ο Βασίλης Κικίλιας έστειλε τα ΜΑΤ να τους χτυπήσουν
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς η αστυνομία αρνήθηκε να κλείσει το δρόμο για να γίνει η συγκέντρωση όπως ζήτησε η Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και ακολούθησε συμπλοκή.

Συγκεκριμένα, μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων , ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν οι τελευταίοι τούς έκλεισαν τον δρόμο προς το υπουργείο, κάτι που, όπως φώναζε ο κ. Γιαννάκος, «δεν έχει ξαναγίνει».

Η σημερινή διαμαρτυρία επικεντρώνεται στους επικουρικούς και όσους προσλήφθηκαν με δίμηνες συμβάσεις, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ζητά άμεσα συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια.

Σημειώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 30/9 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων   πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 7 πμ έως 10πμ. Η στάση εργασίας αφορά την προάσπιση των συμφερόντων του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων:

«300 – 400 συνάδελφοί μας Επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν’ μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες.

Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.

Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος.

Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares