Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Η «Χιόνη» φέρνει ανέμους 10 μποφόρ – Φόβος για ζημιές σε Εύβοια, ανατολική Αττική και νησιά …

Χαλάει ακόμη περισσότερο ο καιρός από αύριο Τετάρτη. Η κακοκαιρία «Χιόνη» απειλεί ιδιαίτερα Εύβοια, ανατολική Αττική και νησιά του Αιγαίου. Φόβοι πως οι θυελλώδεις άνεμοι ίσως προκαλέσουν ζημιές. Δείτε πως θα κινηθεί το επόμενο διήμερο το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Βοριάδες που θα φτάσουν στο επίπεδο της θύελλας (δηλαδή θα «πιάσουν» τα 10 μποφόρ) φέρει μαζί της η κακοκαιρία «Χιόνη». Ο καιρός αλλάζει δραματικά κυρίως από αύριο Τετάρτη (13.02.2019), με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει ήδη και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Τα νέα στοιχεία που δημοσιεύει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνουν πως το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, ιδίως για την Εύβοια, την ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου.

Αιτία, οι άνεμοι που θα φτάσουν στο Αιγαίο ακόμη και τα 10 μποφόρ. Η «Χιόνη» αναμένεται να προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις. Το meteo, μάλιστα, προειδοποιεί ότι υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου.

Δείτε στον χάρτη την αναμενόμενη πνοή των ανέμων τις πρώτες ώρες της Πέμπτης (14.02.2019). Με μωβ χρώμα παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ισχύς τους θα φτάσει τα 10 μποφόρ.

Δείτε στους χάρτες που θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν οι άνεμοι τα 8 μποφόρ

Οι άνεμοι την Τετάρτη
Οι άνεμοι την Πέμπτη

Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σταδιακά τον καιρό, προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, είναι αισθητή κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ αύριο, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Δείτε παραδείγματα της μεταβολής της μέγιστης θερμοκρασίας έως και την Πέμπτη

Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν έως το βράδυ της Τρίτης στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο, καθώς και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης προβλέπεται ότι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα Τρίτη

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βορείους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι σε 8 μποφόρ στο Ιόνιο.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο καταιγίδες τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Shares