Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Η Χερσώνα θέλει να προσαρτηστεί στη Ρωσία

Μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού στην προσαρτημένη Κριμαία

Ένας άνδρας που περιγράφεται από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ως ο αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Χερσώνας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι κατοχικές αρχές θα ζητήσουν από τον Ρώσο πρόεδρο να συμπεριλάβει την περιοχή στη Ρωσία. Νωρίτερα υπήρχαν φόβοι ότι η Ρωσία θα ξεκινούσε ένα «δημοψήφισμα» για τη δημιουργία μιας άλλης «λαϊκής δημοκρατίας» – του Kherson (KhNR).

«Αυτή είναι μια τόσο περίεργη ζωή στην κατοχή». Πώς ζει ο Kherson, κατεχόμενος από τον ρωσικό στρατό
Στις 27 Απριλίου, το RIA Novosti ανέφερε ότι σχηματίστηκαν νέες διοικήσεις στην περιοχή Kherson, συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής. Επικεφαλής του ήταν ο 65χρονος Volodymyr Saldo, ο οποίος ήταν δήμαρχος της Kherson για τρεις συνεχόμενες θητείες το 2002-2012 και βουλευτής του λαού της Verkhovna Rada της Ουκρανίας από το Κόμμα των Περιφερειών. Από την αρχή του πολέμου υποστήριξε τη ρωσική κατοχή της Χερσώνας.

Ο Kirill Stremousov, κάτοικος της περιοχής, δήλωσε ότι είναι αναπληρωτής ισορροπίας , ο οποίος φαίνεται να είναι ο επικεφαλής της επιτροπής για τη διάσωση της περιοχής Kherson “Για την Ειρήνη και την Τάξη”. “Η περιοχή Χερσώνα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έχουν δημιουργηθεί πολιτικοστρατιωτικές διοικήσεις στις πόλεις και τις περιοχές της περιοχής”, είπε τότε.

Δείτε βίντεο:

Shares