Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Η…μπαλωμένη τουρκική Φρεγάτα Kemal Reis μαζί με την Φρεγάτα «Κουντουριώτης»

Η λαβωμένη τουρκική φρεγάτα Kemal Reis από την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, βρέθηκε στην ίδια άσκηση του ΝΑΤΟ με τον ελληνικό αδερφάκι της, ξυπνώντας μνήμες από το καλοκαίρι του 2020.

Ήταν τον Αύγουστο του 2020 που οι Τούρκοι έβγαλαν το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες. Τότε που οι δυο στόλοι έφτασαν μια ανάσα από την ναυμαχία.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προσπαθεί να ξεχάσει τις εικόνες εκείνες με την διαλυμένη Φρεγάτα τους από την ελληνική Φρεγάτα Λήμνος κλάσης “S”.

 

Η ΛΗΜΝΟΣ, τη στιγμή που επιχειρούσε εντός διεθνών υδάτων να κάνει αναγνωριστική πλεύση σε κοντινή απόσταση από το Oruc Reis, o Τούρκος κυβερνήτης έκανε κίνηση με σαφή σκοπό να την εμβολίσει στο μέσο. Ο έμπειρος κυβερνήτης της ΛΗΜΝΟΣ αντιλήφθηκε τις προθέσεις του Τούρκου. Έκανε κράτει τις μηχανές, με αποτέλεσμα το KEMAL REIS με την φόρα που είχε πάρει να περάσει από μπροστά. Κι εκείνη τη στιγμή η ΛΗΜΝΟΣ έκανε πρόσω, χτυπώντας τους Τούρκους πίσω δεξιά, στην πρύμνη δηλαδή, πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Χθες, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την μπαλωμένη Φρεγατα Κεμαλ Ρεΐς, σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Αδριατική μαζί με τα ιταλικά ITS VULCANO, ITS FEDERICO MARTINENGO και το αμερικανικό USS FORREST SHERMAN. Μαζί τους ήταν και η ελληνική Φρεγατα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, κλάσης “S”, ίδιου τύπου δηλαδή με την Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ που την εμβόλισε.

Αν και στη σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας μνημονεύεται η ελληνική φρεγάτα, δεν δημοσιεύεται φωτογραφία της, αφού απ’ οτι φαίνεται – κι όχι αδίκως – ξυπνούν οι δυσάρεστες μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος.

του Χρήστου Μαζανίτη για enikos.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares