Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Η Αθήνα “ΚΟΙΜΑΤΑΙ”! Οι Τούρκοι ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ στην Ε.Ε. και ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ την “τουρκική” Δυτική Θράκη…

Τον περασμένο Οκτώβριο Τουρκική αντιπροσωπεία της “Δυτικής Θράκης” (όπως αυτοαποκαλούνται) πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Στρασβούργο για να προπαγανδίσει τις θέσεις της Άγκυρας

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους της “Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης” (όπως οι ίδιοι την αποκαλούν), πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας μεταξύ στις 30 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Στην επίσκεψη εργασίας, τέθηκαν στην επικαιρότητα οι καταγγελίες της Τουρκίας περί μη εφαρμογής επί 11 έτη από την Ελλάδα των αποφάσεων του Ε.Δ.Α.Δ. σχετικά με τους συλλόγους της “Τουρκικής” Μειονότητας Δυτικής Θράκης, όπως και τα θέματα της επικαιρότητας της Τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης.

Η Τουρκική αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης που αποτελούνταν από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου, τον πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης (ΤΕΞ) Οζάν Αχμέτογλου, την πρόεδρο του Συλλόγου Τούρκων Γυναικών Ροδόπης Χουλιά Εμίν, την Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ) και επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) Δρ. Περβίν Χαϊρουλλάχ και την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρματζί, στα πλαίσια της Φθινοπωρινής Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, πραγματοποίησε συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δείτε κι αυτό το άρθρο από τον περασμένο Σεπτέμβριο:

Μέσω Στρασβούργου «αρπάζουν» την Θράκη: Σοκάρει το αίτημα οργάνωσης στην ΕΕ…

Η Θράκη μας βρίσκεται σε κίνδυνο, η Τουρκία προωθεί την προπαγάνδα της σε ολόκληρο τον πλανήτη και η Ελλάδα… συνεχίζει να μιλάει για διεθνές δίκαιο και ηθική…
Με πληροφορίες από milletgazetesi.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares