Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Η Αστυνομία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της- Η Πολιτεία να λάβει γενναίες αποφάσεις: Πρ.Αστυνομικών για το νέο επεισόδιο στη Μοναστηρίου…

Έκκληση στην Πολιτεία να λάβει «γενναίες αποφάσεις», απηύθυνε με συνέντευξή του στον FOCUS FM, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, σχολιάζοντας το νέο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών, που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στη Μοναστηρίου, όταν ομάδα Πακιστανών επιτέθηκε με ξύλινα ραβδιά σε ομοεθνή τους, μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών και οδηγών.

Μιλώντας στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με το Στέφανο Δαμιανίδη, ο κ.Τσαϊρίδης έκανε λόγο για «άτυπη γκετοποίηση» της περιοχής και πρόβλημα, που «μεταφέρθηκε» στη Μοναστηρίου από την περιοχή της Αριστοτέλους, επειδή πολλοί αλλοδαποί έχουν ενοικιάσει καταστήματα της περιοχής.

«Αυτό, που έγινε χθες, δεν το είδαμε θες για πρώτη φορά», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως στην περιοχή υπάρχει διμοιρία των ΜΑΤ και αυξημένες περιπολίες της ΔΙΑΣ, αλλά δεν αρκούν. «Η Αστυνομία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της», αλλά «δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης», τόνισε ο κ.Τσαϊρίδης. Ζήτησε όσοι παράνομοι μετανάστες συλλαμβάνονται για παραβατική συμπεριφορά, όχι μόνο να μεταφέρονται σε κλειστά κέντρα, όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία, αλλά και να απελαύνονται. «Στην Αθήνα υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα και βγήκαν και σκότωσαν άνθρωπο», σημείωσε , τονίζοντας, ότι οι άνθρωποι αυτοί «έχουν μάθει να λύνουν τις διαφορές τους με ακραίους τρόπους».

Τα ΜΑΤ δεν ξυπνάνε για να πάνε να δείρουν Έλληνες

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων, που αντιδρούν σε δομές στη περιοχή τους, ο κ.Τσαϊρίδης επεσήμανε πως «κανένας δεν ξυπνάει πάει στα ματ για να δείρει Έλληνα πολίτη ή από όπου και αν προέρχεται», συμπλήρωσε όμως πως «η λύση δεν είναι η αντιπαράθεση με την αστυνομία σε κάθε διαμαρτυρία». «Ο αστυνομικός είναι μέρος της κοινωνίας, δεν ερχόμαστε από άλλο πλανήτη», κατέληξε ο κ.Τσαϊρίδης.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Θ.Τσαϊρίδη στον FOCUS FM, εδώ:

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares