Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Η απάντηση Πούτιν στο ένταλμα σύλληψης

putin_mariupol_xr

Για πρώτη φορά τόσο κοντά στη γραμμή του μετώπου ο Ρώσος πρόεδρος – Είχε προηγηθεί επίσκεψη στην Κριμαία το Σάββατο

Σε μια νέα επικοινωνιακή κίνηση μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης προχώρησε τα ξημερώματα της Κυριακής (19/03) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος όχι μόνο επισκέφθηκε τη Μαριούπολη αλλά έκανε και βόλτα με αυτοκίνητο στους δρόμους της υπό ρωσικής κατοχής πόλης.

Ο Πούτιν στη συνέχεια επισκέφθηκε και το κτήριο της Φιλαρμονικής που είχε καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργασίες αποκατάστασης

Ο Πούτιν μετέβη στη Μαριούπολη με ελικόπτερο σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται Κρεμλίνο. Με την επίσκεψή του αυτή ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία στις γραμμές του μετώπου.

Όπως συμπλήρωναν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν βρέθηκε και στην περιφέρεια Νέφσκι της Μαριούπολης, μια νέα συνοικία κατοικιών η οποία οικοδομήθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, και επισκέφθηκε μια οικογένεια στο σπίτι της.

«Ο αρχηγός του κράτους επιθεώρησε επίσης την ακτογραμμή της Μαριούπολης στην περιοχή του γιωτ κλαμπ, το κτίριο του θεάτρου, αξιομνημόνευτα μέρη της πόλης», μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Κατά τις ίδιες πηγές ο Πούτιν συναντήθηκε, επίσης, με τον διοικητή της στρατιωτικής επιχείρησής του στην Ουκρανία, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος είναι επικεφαλής του πολέμου που διεξάγει η Μόσχα.

Η επίσκεψη στη Μαριούπολη πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την παρουσία Πούτιν στην Κριμαία, χθες Σάββατο, για την ένατη επέτειο της προσάρτησης της χερσονήσου από τη Ρωσία.

Πηγή: protothema.gr

Shares