Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ιστορία πίσω από τον ΧΩΡΙΣΜΟ Τσιτσάνη – Νίνου και το ιστορικό τραγούδι που τον επισφράγισε… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ιστορία πίσω από τον ΧΩΡΙΣΜΟ Τσιτσάνη - Νίνου και το ιστορικό τραγούδι που τον επισφράγισε... (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ο Τσιτσάνης και η Νίνου έγιναν και ζευγάρι στη ζωή παρά το γεγονός ότι ήταν παντρεμένος. Η Νίνου φαίνεται ότι προσπαθούσε να τον αποτραβήξει από την γυναίκα του, αλλά εκείνος δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να αφήσει την οικογένεια του.

Για τον Τσιτσάνη η σχέση είχε ημερομηνία λήξης, ενώ η Νίνου ενεργούσε σαν να παρέκαμπτε τον Τσιτσάνη ακόμα και στα επαγγελματικά τους.

Ο Τσιτσάνης είχε αρχίσει να ηχογραφεί τα καινούργια του τραγούδια με τη Νίνου και οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη. Η Νίνου κάποια στιγμή άρχισε να ζητά αποκλειστικότητα και στα τραγούδια, ενώ ο Τσιτσάνης προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι δεν μπορεί να τραγουδά τα πάντα.

Η ώρα του οριστικού τους χωρισμού πλησίαζε. Η Νίνου ετοιμαζόταν να φύγει στην Αμερική ενώ το Τσιτσάνης τον Μάρτιο του 54 της έδωσε να πει ένα τραγούδι με ξεκάθαρα λόγια για το τέλος αυτής της τετράχρονης μεγαλειώδους σχέσης τους: «Τι σήμερα, τι αύριο, τη τώρα».
Η Νίνου πήρε το τραγούδι, το έμαθε, κατάλαβε τι σήμαιναν τα λόγια και όταν έφτασε η ώρα της ηχογράφησης, δεν άντεξε να το τραγουδήσει. Σταμάτησε και έφυγε δακρυσμένη. Όλοι οι παρευρισκόμενοι στο στούντιο, μουσικοί, ηχολήπτες και παραγωγοί πάγωσαν. Δεν ακουγόταν μιλιά, η σιωπή είχε κυριεύσει τα πάντα.

Όταν επέστρεψε η Νίνου ήταν φανερά κλαμένη αλλά και συνάμα πεισματωμένη. Έπρεπε πλέον να βρει κουράγιο να συνεχίσει μόνη της το Γολγοθά που, όπως αποδείχτηκε μόλις είχε αρχίσει για κείνη. Οι μουσικοί έπαιξαν την εισαγωγή κι η Νίνου είπε το τραγούδι μια και έξω χωρίς άλλη διακοπή. Η ερμηνεία που καταγράφηκε είναι συγκλονιστική. Το παράπονο και το προηγούμενο κλάμα της Νίνου, εάν παρατηρήσει κανείς με προσοχή, είναι καταγεγραμμένα.

Οι πρωτότυποι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από τον Γεράσιμο Τσάκαλο κατόπιν παραγγελίας του Τσιτσάνη, ο οποίος έκανε τις τελικές διορθώσεις.

Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα – Μαρίκα Νίνου, στιχοι:
Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα
ας καθαρίσουμε μια ώρα αρχύτερα
του χωρισμού μας έφτασε η ώρα
μπορεί και για τους δυο να ‘ναι καλύτερα
ας καθαρίσουμε μια ώρα αρχύτερα

Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα
κι αν περιμένουμε τι θα κερδίσουμε
αφού η γκρίνια ξέσπασε σαν μπόρα
στο δρόμο αυτό κι οι δυο θα δυστυχήσουμε
κι αν περιμένουμε τι θα κερδίσουμε

Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα
αφού δε γίνεται μαζί να ζήσουμε
κι αφού μας πήρε πια η κατηφόρα
καλύτερα από τώρα να χωρίσουμε
αφού δε γίνεται μαζί να ζήσουμε
peristerinews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares