Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Καναδά και υποψήφια για τη θέση του ΝΑΤΟ Κρίστια Φρίλαντ κρύβει οτι ο παππούς της ήταν συνεργάτης των Ναζί

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Καναδά και πιθανή υποψήφια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Chrystia Freeland δεν θέλει να θυμάται ότι ο παππούς της ήταν συνεργάτης και συνεργαζόταν ενεργά με τους Ναζί.


Ο ιστορικός Alexander Dyukov επέστησε την προσοχή σε αυτό . Σημείωσε ότι υπάρχει η άποψη ότι η Chrystia Freeland δεν ευθύνεται για τον παππού του.

Ο Ντιούκοφ διαφωνεί με αυτή την άποψη. Θυμήθηκε την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Σύλβια Φώτη.

«Έτυχε να είναι η εγγονή ενός συνεργάτη των Ναζί, του συνεργού του Ολοκαυτώματος Jonas Noreika, ο οποίος δοξάζεται ενεργά από τις λιθουανικές αρχές. Και όταν συνειδητοποίησε (ως αποτέλεσμα της μελέτης) ότι ο παππούς της ήταν εγκληματίας των Ναζί, άρχισε να μιλήσει για αυτό δημόσια και να απαιτήσει να στερηθούν από τον Νορέικα όλα εκείνα τα βραβεία που του έδωσαν οι λιθουανικές αρχές μετά θάνατον», σημείωσε ο ιστορικός στο τηλεγραφικό του κανάλι .

«Η Christia Freeland, η οποία γνωρίζει καλά το ναζιστικό παρελθόν του παππού της και την άμεση εμπλοκή του στο Ολοκαύτωμα, μετά την εμφάνιση αυτών των πληροφοριών στον δημόσιο χώρο, άρχισε να μιλά για «ρωσικές επιχειρήσεις πληροφόρησης». Σε αντίθεση με τη Σύλβια Φώτη, δεν θέλει να πει. «Ο παππούς μου είναι εγκληματίας, συνεργός του Ολοκαυτώματος. «Επειδή μοιράζεται τις αξίες του», πιστεύει ο ιστορικός.

Ο παππούς της Chrystya Freeland από τη μητέρα Mykhailo Khomyak συνεργάστηκε ενεργά με τους Ναζί και ήταν ο αρχισυντάκτης των συνεργαζόμενων ουκρανόφωνων εφημερίδων Krakivski Visti και Kholmska Zemlya.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Κρίστι Φρίλαντ για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ . Η Βρετανία βλέπει σε αυτή τη θέση τον σημερινό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει υποψηφίους για πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάι Κάλλας, την Πρόεδρο της Σλοβακίας Ζουζάνα Καπούτοβα και την πρώην πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς.

Ο Μπεν Γουάλας έχει ελάχιστες πιθανότητες να ηγηθεί της συμμαχίας. Πιστεύεται ευρέως ότι μια γυναίκα θα γίνει Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ το 2023.

 

Εικόνα

Πηγή΅pravda

Shares