Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Η Αλβανία επαναπατρίζει 5 γυναίκες, 14 παιδιά από τη Συρία

Ο ισλαμικός κίνδυνος περικυκλώνει την Ελλάδα όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και την Αλβανία, μία χώρα στην οποία τα δύο τρίτα του πληθυσμού, από τα 2,85 εκατομμύρια κατοίκους είναι Μουσουλμάνοι.

Στα Τίρανα επέστρεψαν από το στρατόπεδο al-Hol μέλη οικογενειών Αλβανών πολιτών που είχαν ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, (ISIS), στη Συρία. Πετώντας από τον Λίβανο, συνοδεύονταν από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον υπουργό Εσωτερικών Μπλέντι Τσούτσι. “Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ θετικό γεγονός και, φυσικά, δεν θα σταματήσουμε εδώ”, δήλωσε ο Ράμα σε συνέντευξη Τύπου στο διεθνές αεροδρόμιο της αλβανικής πρωτεύουσας.

Οι γυναίκες και τα παιδιά θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο στο λιμάνι του Δυρραχίου, όπου αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί “θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ιατρικές και ψυχολογικές εξετάσεις ενώ θα ακολουθήσει περίοδος καραντίνας”, μετά την οποία μπορεί να επιτραπεί σε ορισμένα άτομα να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Δεν υπήρξε πληροφόρηση για το αν οι γυναίκες θα διωχθούν ποινικά. Αυτή είναι η τρίτη προσπάθεια επαναπατρισμού Αλβανών από τα εδάφη του πολέμου στη Συρία. Τον περασμένο Οκτώβριο, πέντε Αλβανοί επαναπατρίστηκαν. ‘Ενα παιδί επέστρεψε στη χώρα έναν χρόνο νωρίτερα.

Repeated murders in Al-Hol camp.. How do weapons enter the camp? - ANHA | HAWARNEWS | English

To στρατόπεδο al-Hol 

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, μερικές εκατοντάδες Αλβανοί προσχώρησαν στο  ISIS και σε άλλες ομάδες που πολεμούσαν στη Συρία και στο Ιράκ. Πολλοί σκοτώθηκαν και οι γυναίκες και τα παιδιά τους εγκλωβίστηκαν σε συριακά στρατόπεδα. Περίπου 30 ακόμα παιδιά και γυναίκες πιστεύεται ότι βρίσκονται σε καταυλισμούς στη Συρία, αλλά ο Ράμα πιστεύει πως ο αριθμός δεν είναι σαφής, προσθέτοντας ότι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να έρθουν σε επαφή για επαναπατρισμό, φοβούμενες για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, μόνο στο στρατόπεδο Al-Hol στοιβάζονται σχεδόν 65.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περίπου 28.000 Σύρων, 30.000 Ιρακινών και περίπου 10.000 αλλοδαπών πολλών εθνικοτήτων. Οι περισσότεροι άμαχοι μεταφέρθηκαν με τη βία στον καταυλισμό από την κουρδική οργάνωση YPG/PKK, (Μονάδες Προστασίας του Λαού/Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), τον Απρίλιο του 2017.

Daesh children' repatriated to Albania - Paudal

Στιγμιότυπο από τον επαναπατρισμό στο αεροδρόμιο των Τιράνων

Οι ξένες κυβερνήσεις διστάζουν να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που κρατούνται στο al-Hol. Ανθρωπιστικές οργανώσεις αρωγής έχουν περιγράψει τις φρικτές συνθήκες στο στρατόπεδο, όπου οι δολοφονίες αυξάνονται. Οι εκτελέσεις γίνονται πιθανότατα από τζιχαντιστές του  Ισλαμικού Κράτους σαν τιμωρία εκείνων που αψηφούν ή “προδίδουν” τις πολιτικές της εξτρεμιστικής ομάδας.

σ.σ. Στην Ελλάδα όπου ζουν και “εργάζονται” δεκάδες χιλιάδες Αλβανοί, πώς γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος; Η Αλβανία αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, ωστόσο, οι “ελληνικές” κυβερνήσεις δε δείχνουν προθυμία να ελέγξουν πλήρως τους “φιλοξενούμενους” αλλά αντίθετα τούς μοιράζουν αφειδώς υπηκοότητες και ταυτότητες…Δεν ενδιαφέρει η εθνικότητα αλλά τί σκέπτονται οι Αλβανοί για την Ελλάδα. Αυτό το δείχνουν ξεκάθαρα με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους ομογενείς της ελληνικής Βορείου Ηπείρου και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις τους σε βάρος ελληνικών εδαφών…

Πηγή: Daily Sabah

Toυ ειδικού συνεργάτη

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares