Τρίτη , 16 Ιούλιος 2019
Τελευταία Νέα

Οι Αλβανοί οδηγούν τα ΣΚΟΠΙΑ στη ΔΙΑΛΥΣΗ! ΠΑΝΙΚΟΣ στο Υπουργείο Αμύνης…

Τα πράγματα στα Σκόπια είναι πολύ πιο περίπλοκα απ’΄όσο νομίζουμε και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι το κρατίδιο θα διαλυθεί «εντός ΝΑΤΟ» όλο και πληθαίνουν.

Τη δήλωση αυτή είχε κάνει πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης:

Συμφωνεί με τον Κ. Βελόπουλο ο Γ. Μάζης! ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ τα Σκόπια…

Συμφωνεί με τον Κ. Βελόπουλο ο Γ. Μάζης! ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ τα Σκόπια…

Gepostet von VoiceNews.gr am Mittwoch, 30. Januar 2019

Τώρα ένα νέο πρόβλημα έχει προκύψει στη χώρα καθώς οι Αλβανοί απαιτούν να εισαχθεί η αλβανική γλώσσα και στον στρατό, κάτι το οποίο έχει τρομοκρατήσει τους ανθρώπους του στρατεύματος.

Η υπουργός Αμύνης των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αντέδρασε άμεσα και ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν συζητήθηκε η χρήση της αλβανικής γλώσσας στον στρατό της «Βόρειας Μακεδονίας», όμως οι Αλβανοί επιμένουν.

Χαρακτηριστικά, το κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» υποστηρίζει ότι η αλβανική γλώσσα πρέπει να χρησιμοποιείται στο στράτευμα και μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητάει, μεταξύ άλλων, στη υπουργό να εγκαταλείψει την παλιά πολιτική και να συμβάλλει στην εφαρμογή των πολιτικών προτύπων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Είναι προφανές ότι εάν η γλώσσα εισαχθεί στον σκοπιανό στρατό η διάλυση του κρατιδίου θα είναι πιο κοντά από ποτέ. Δεν έχει καμία πιθανότητα ένας «πολυεθνικός» κρατικός στρατός να λειτουργήσει με οποιονδήποτε τρόπο σωστά.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares