Δευτέρα , 28 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η αλλοίωση των εννοιών αριστερά-δεξιά σήμερα…

Η αλλοίωση των εννοιών αριστερά-δεξιά σήμερα...

του Θεόδωρου Κατσανέβα,
Μαζί με τις ραγδαίες αλλαγές στην τεχνολογία, την οικονομία, την κοινωνία, τις αξίες, έχει  αλλοιωθεί και ξεπεραστεί η έννοια και…

το ουσιαστικό περιεχόμενο φορτισμένων ιδεολογικά λέξεων όπως αυτός του δίπολου δεξιά-αριστερά. Ποιος είναι αλήθεια ο ορισμός της δεξιάς και ποιος της αριστεράς στην εποχή μας ;

Το ερώτημα είναι εύλογο ύστερα από το γεγονός ότι, το μεγαλύτερος μέρος των  αυτοαποκαλούμενων σοσιαλιστών του φραπέ και της light ή ροζέ αριστεράς στην Ευρώπη σήμερα, έχει αποκοπεί από τις κλασικές ιστορικές αρχές και αξίες του παραδοσιακού σοσιαλισμού. Είναι μέρος της πλουτοκρατίας,  έχει αλλοτριωθεί ή και ενταχθεί στο σύστημα.

Στηρίζει τα βάρβαρα μνημόνια και τη φτωχοποίηση των λαών, την πονηρή παγκοσμιοποίηση και διάλυση των εθνών που επιδιώκει ο Τζώρτζ Σόρος με την επιβολή της Ευρώπης της Γερμανίας και την εισβολή μαζών μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων μεταναστών.

Πρόκειται για μια κατά δήλωση μόνο αριστερά που «φιλανθρωπίζει», κάτι που η κλασική μαρξιστική αριστερή αντίληψη κατήγγειλε ως τη βαλβίδα εκτόνωσης της κυρίαρχης πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού.

Η ροζέ αριστερά στην Ελλάδα ειδικότερα, ξαναγράφει την ιστορία υποστηρίζοντας το «συνωστισμό στη Σμύρνη», την ταύτιση των Μακεδονομάχων με τους Τζιχαντιστές, την αναγόρευση των Μίκη Θεοδωράκη, Σβορώνου,Ψυρούκη, Κορδάτου σε εθνικιστές (!), την παράδοση της Μακεδονίας στα Σκόπια, την τουρκοποίηση της Δυτικής Θράκης, την επαναφορά ενός  σκληρότερου σχέδιου Ανάν στην Κύπρο. Επικροτεί τις επιδρομές στη Συρία συνδράμοντας έτσι στις βουλές της δύσης, τα έχει καλά με τα κοράκια των αγορών, αποδέχεται δουλοφρόνως τη Γερμανοποίηση της Ευρώπης με το “ευρώ πάση θυσία” και τη Θατσερική ΤΙΝΑ ( There Is No Alternative, Δεν Υπάρχει Εναλλακτική Λύση) κλπ.

Και απευθύνει ανοιχτό προσκλητήριο για την εισβολή Μουσουλμάνων εποίκων στην Ελλάδα με προοπτική την Ισλαμοποίση της χώρας. Όλα αυτά έχουν σχέση με τον Μαρξισμό που αποτελεί τη βάση της φιλοσοφικής θέσης της αριστεράς, όσο έχει σχέση «ο Φάντης με το ρετσινόλαδο».

Μήπως δε βλέπουμε και δεν ακούμε καλά; Είναι στραβός ο γιαλός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε ; Το πλοίο ή το λιμάνι φεύγει ; Aυτός ο προβληματισμός, θα πρέπει να εξεταστεί ιδιαίτερα εδώ, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Eδώ που η νύχτα βαφτίζεται μέρα, εδώ που όσο πουθενά αλλού η επιλεγόμενη αριστερά, κυβερνητική και μιντιακή, βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξια. Πολύ -πολύ δεξιά,μνημονιακά,δυτικόδουλα, νεοταξίτικα-υποτελικά.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares