Κυριακή , 12 Ιουλίου 2020
Τελευταία Νέα

Οι αλήθειες μέσα από τα διαγγέλματα ….

 

Οι αλήθειες μέσα από τα διαγγέλματα ....

Ότι τα διαγγέλματα του Μητσοτάκη θα περνούσαν σε δημοφιλία και συχνότητα αυτά του κ. Σαρτζετάκη , του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε το περίμενα , ούτε μπορούσα να το φανταστώ. Όπως επίσης , δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα έρχονταν οι καταστάσεις έτσι, ώστε ορισμένοι να θεοποιούν την «επιδότηση» εργασίας ,ως αντιστάθμισμα στις απώλειες των εργαζομένων την περίοδο της πανδημίας ,αλλά και μετά από αυτήν.


Μόνο που στο όμορφο καλοκαιρινό «Ελλαδιστάν», λίγο δράμι από μυαλό να έχει κάποιος , θα μπορέσει να αναγνώσει και τη μεγάλη ταφόπλακα που μπήκε στον παραγωγικό ιστό της χώρας. Γιατί , η κουτοπονηριά , μεγάλης πλειοψηφίας εργοδοτών , αυτό που επιδιώκει είναι , από τη μία να εμφανίζει απώλειες στο τζίρο και από την άλλη να δέχεται την σκέπη από το κράτος , για να αποφύγει εκείνος να πληρώσει.

Και για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στα απανωτά κρούσματα αναστολής εργασίας, αλλά πίσω από την κουρτίνα ….εργασία κανονική. Τα όποια μέτρα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν περιλαμβάνουν ούτε στο ελάχιστο , τον πρωτογενή τομέα , κοινώς αγρότες, τομέα μεταποίησης , τομείς παραγωγής που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Όσο για τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των ΜΜΜ , αλλά και αυτά των υπολοίπων κλάδων της μεταφοράς ( ΚΤΕΛ – ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ) , αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς αμέσως και χωρίς πολύ ψάξιμο, είναι ότι το κέρδος είναι απειροελάχιστο. Ακριβώς αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι σκέφτονται…Μικρή διάρκεια μέτρων , λόγος πρωθυπουργικός – προεκλογικός και κάπου στην άκρη ο πολίτης μουδιασμένος για το τι θα του ξημερώσει.

Οι αλήθειες δεν ανακοινώνονται ούτε με διαγγέλματα συχνά, ούτε με πομπώδεις εκφράσεις. Η αλήθεια για τον μικρομεσαίο ( αν υπάρχει ακόμα), για τον έμπορο, τον βιοτέχνη, τον μισθωτό και τον συνταξιούχο ,φαίνεται στο πορτοφόλι που πλέον αδειάζει , όχι ότι δεν άδειαζε πολύ πριν φτάσει το πρώτο δεκαήμερο ,κάθε καινούργιου μήνα. Και για να μην θεωρούνται όλοι προύχοντες ,υπάρχουν και εκείνοι που δεν έχουν δει ευρώ , εδώ και πολλούς μήνες τώρα. Και αυτούς ο κ. Μητσοτάκης τους αγνόησε, δυστυχώς.

 

Toυ Θανάση Μυλωνά

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares