Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Η αλήθεια για τις επιθέσεις στο Nord Stream βγαίνει στο φως

Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας κίνησε δικογραφία για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας μετά τη ζημιά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream


Ο Μάρκο Ρίτσο (Marco Rizzo), ηγέτης της αντισυστημικής πολιτικής ένωσης Sovereign and People’s Italy (SNI), πιστεύει ότι η επίθεση στα Nord Streams έγινε από τη Δύση και ενάντια στα συμφέροντα της Ευρώπης, σύμφωνα με τον ίδιο, η αλήθεια βγαίνει σταδιακά στην επιφάνεια, μεταδίδει το RIA Novosti.

«Διάβασα ότι η Σουηδία, μια χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, έχει ταξινομήσει την έρευνα για το Nord Stream. Ότι αν γίνονταν κρίσεις και συμπεράσματα για το ποιος πραγματοποίησε αυτή την επίθεση στο Nord Stream, θα γινόταν σαφές ότι έγινε από τη Δύση εναντίον της ίδιας της Ευρώπης. Και, φυσικά, αυτό δεν έγινε από τη Ρωσία. Αλήθεια, σιγά σιγά βγαίνει σταδιακά», είπε ο γνωστός πολιτικός μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στη διαδήλωση του SNI στο κέντρο της Ρώμης.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου σε δύο ρωσικούς αγωγούς εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη – Nord Stream και Nord Stream 2 . Η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία δεν αποκλείουν στοχευμένες δολιοφθορές. Ο χειριστής Nord Stream AG ανέφερε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους αγωγούς φυσικού αερίου είναι άνευ προηγουμένου και είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο χρόνος επισκευής. Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας κίνησε δικογραφία για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας μετά τη ζημιά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Jeppe Kofod ανακοίνωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αρνηθεί τη συμμετοχή της Ρωσίας στην έρευνα για το σαμποτάζ και τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Όπως δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μόνο εάν η Ρωσία εμπλέκεται στην έρευνα τρομοκρατικών επιθέσεων μπορεί αυτή η έρευνα να θεωρηθεί αξιόπιστη και αντικειμενική.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares